Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/23/kilometri-dorig-v-deklaratsijah-suddiv-kompaniivskogo-raisudu.htm
новини, 23 березня 2018

Кілометри доріг в деклараціях суддів Компаніївського райсуду


#


У листопаді 2017 року Компаніївський районний суд втратив одного з трьох своїх суддів. З посади, за власним бажанням звільнилась Ірина Мумига, тим самим залишивши колегам досить значний пласт роботи в районі. Ми вирішили перевірити, чим же живуть судді цього району та переглянути декларації правників за останні декілька років - повідомляє ЦМ "Прозоро" Павло Лісниченко.


Русанів-Фонтанка-Компаніївка

Голова Компаніївського районного суду Кіровоградської області Вадим Червонописький на момент написання даного матеріалу все ще не подав свою декларацію про доходи за 2017 рік. Тим не менш, окрім звітів за 2016-ий, у Єдиному державному реєстрі декларації (ЄДРД) є й декілька повідомлень про суттєві зміни в майновому стані судді за минулий рік. Однак про все по порядку.


До суду у Компаніївці суддя Червонописький, судячи з усього, кожного дня їздив зі своєї квартири у Києві, адже жодного майна, ні власного, ні взятого в оренду чи інше право користування, задекларовано, принаймні в документі за 2016 рік, не було.


Серед наявного у себе та дружини, Олени Червонописької, нерухомого майна суддя записав квартиру на 119,7 м2 у Києві та  три земельні ділянки – 0,1 м2 у Русанові Київської області та 0,13 і 0,08 у Фонтанці Одеської області. Перевірити, чи не переплутав бува суддя квадратні метри з гектарами, на жаль, немає змоги. У ЄДРД відсутня інформація про будь-яку нерухомість Вадима Червонописького.


Має служитель Феміди й гараж у столиці площею 46,8 м2, а у вересні 2016 сім’єю було оформлено другу квартиру у Києві (81,4 м2). При цьому вартість житла суддя чомусь вказувати не захотів. Зауважимо, за даними Реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на квартиру в новобудові, у дружини правника Олени Червонописької, а саме на неї оформлено житло, з’явилось внаслідок угоди про участь у Фонді фінансування будівництва. З даним фондом  у підсумку було підписано договір уступки майнових прав на нерухомість і довідки про право довірителя на набуття у власність об'єкта інвестування. Згідно з оголошеннями про продаж нерухомості у даному будинку, вартість квартири судді, за ринковими цінами, складає понад 2,12 мільйона гривень.


Серед наявного рухомого майна у декларації судді вказані Subaru legacy 2005-го, Mazda 3 2010-го і  човен «Казанка» 1977-го року випуску.


Річний заробіток сім’ї складався з 213 тисяч 649 гривень суддівської зарплатні та 600 тисяч гривень подарунку у грошовій формі від батька Вадима Червонописького, екс-депутата Верховної ради, голови Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналстів) та Партії ветеранів Афганістану, Сергія Червонописького.


До слова, сам Сергій Червонописький зареєстрований як співвласник низки підприємств, одне з яких, ООО «Крымспецстрой»,  наразі перереєстроване в «Едином госудрственном реестре юридических лиц РФ».   


Уже в 2017 році Вадим Червонописький подав до ЄДРД  два повідомлення про суттєві зміни в майновому стані – у квітні про придбання автомобіля Subaru Outback 2008 року за 297 тисяч гривень, а вже у травні про продаж рухомого майна за 265 тисяч гривень. Прикметно, що обидва рази другою стороною у договорах виступало столичне ТОВ «Са Драйв»


Патріот Кропивницького

Наступною серед суддів Компаніївського райсуду є Оксана Ревякіна. У порівнянні з іншими колегами її заробітна плата виявилась найменшою – 196 тисяч 340 гривень, крім того задекларовано 13 тисяч 736 гривень відсотків за розміщення коштів на рахунках у банківських установах та 16 тисяч матеріальної допомоги.


Судячи з того, що серед нерухомого майна судді немає згадок про будинок чи квартиру у Компанїівці, можемо зробити висновок – на роботу пані Ревякіна звикла їздити на задекларованому Volkswagen Polo 2013 року випуску. Однак на відміну від колеги Вадима Червонописького дорога з роботи до дому займає значно менше часу – лише півгодини, за які можна проїхати 31 кілометр, що розділяє Компаніївку та Кропивницький.


В обласному ж центрі у судді виявилась квартира на 47 м2 у співвласності з родичами, гараж на 20 м2 , на який розповсюджується право користування, та новопридбана двокімнатна квартира площею 53 м2. Прикметно, що у декларації вказано навіть вартість квартири на дату її набуття, – 169 тисяч 556 гривень. При цьому на сайтах оголошень продажу нерухомого майна найдешевша пропозиція, для квартир подібної квадратури, складає близько 250 тисяч гривень.


Все своє

Найбільш забезпеченою серед суддів Компаніївського району, в частині нерухомого майна, виявилась Ірина Мумига. До декларації-2018 правниці, яка, як ми вже згадували, звільнилась із займаної посади наприкінці 2017 року, потрапили два житлових будинки у Кропивницькому, площею 119,8 та 205,4 м2, квартира в Компаніївці на 51,9 м2, і три земельні ділянки – 14756, 456 та 0.45 м2. Остання ділянка, яка відповідно до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, має площу 45 м2, а не 0,45 м2, як вказано у декларації, була надана судді Компаніївсьою сільською радою для будівництва гаража. Згадала Ірина Мумига під час звітування  і про сам гараж на 28,5 «квадратів». І земля, і сама споруда для розміщення автомобілів з’явились у судді в 2017 році.


Що ж до транспортних засобів, то стоятиме у гаражі Daewoo Matiz 2008 року випуску, куплений того ж року за 53 тисячі гривень.


Зауважу, що Ірина Мумига одна з небагатьох суддів, які, маючи досить пристойний пул нерухомості, усе майно записали на себе, а не на родичів.


Загалом за 2017 рік пані Мумига отримала 324 тисячі 311 гривень заробітної плати та 5 тисяч 163 гривні відсотків від розміщених у банківських установах 5 тисяч 654 доларів. Ще 14 тисяч гривень служителька Феміди тримає готівкою. 



1747Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: