Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/16/nardep-jarinich-vistupiv-u-parlamenti-z-privodu-situatsii-navkolo-kirovogradgazu-tekst-.htm
новини, 16 березня 2018

Нардеп Яриніч виступив у парламенті з приводу ситуації навколо «Кіровоградгазу» (ТЕКСТ)



Народний депутат Костянтин Яриніч сьогодні, 16 березня, з парламентської трибуни виступив з приводу ситуації, що склалася з відключенням 6 котелень міста Кропивницького від газопостачання, що призвело до того, що 15 тисяч абонентів майже на дві доби залишились без тепла.


Текст виступу:

«Шановний головуючий, шановні народні депутати!


Виступити сьогодні з цієї високої трибуни мене змушує надзвичайна ситуація, яка склалася в місті Кропивницькому Кіровоградської області.


З початку опалювального сезону місцевий газовий монополіст ВАТ «Кіровоградгаз» в черговий раз вдається до неприпустимих, а фактично злочинних, на моє переконання, діянь, які полягають у відключенні котелень міста від газопостачання.


Наприкінці листопада минулого року проблему відсутності подачі тепла в домівки людей та на об’єкти соціальної інфраструктури вдалося оперативно вирішити завдяки особистому невідкладному втручанню разом з мером міста та головою обласної державної адміністрації. Спільними зусиллями нам вдалося фактично не допустити зриву опалювального сезону.


В результаті чергового газового шантажу, який відбувся в грудні минулого року, я вже не мав іншого вибору як направити депутатські запити до Служби безпеки, Генеральної прокуратури та Національної поліції з проханням провести перевірку законності дій газового монополіста, що в результаті обернулося для нього відкриттям двох кримінальних проваджень за ознаками зловживання службовими повноваженнями.


Однак, на жаль, позавчора підприємство-монополіст знову вдалося до шантажу з відключенням котелень міста від газопостачання. Як наслідок сьогодні без тепла залишені 137 житлових будинків, 6 дитячих садочків, 3 школи, 2 професійно-технічні училища та 1 заклад охорони здоров’я.


Як представник громади нашого міста у Верховній Раді я публічно звертаюсь до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана втрутитись у дану ситуацію та взятии її під особистий контроль.


Вважаю політику шантажу, до якої вже не вперше вдається ВАТ «Кіровоградгаз» неприпустимою, а залишення людей без тепла напередодні різкого похолодання, на мій погляд, є не тільки злочином перед міською громадою, а й ціленаправленою підривною діяльністю державної політики в енергетичному секторі.


Прошу належним чином відреагувати на дану інформацію та дати доручення невідкладно припинити протиправні діяння та притягнути винних осіб до встановленої законом відповідальності.


Дякую за увагу!»


1448Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: