Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/16/deputat-oleksandr-tsertii-rozpoviv-chim-novii-zakonoproekt-nebezpechnii-dlja-malogo-biznesu.htm
новини, 16 березня 2018

Депутат Цертій розповів, чим новий законопроект небезпечний для малого бізнесу


15 березня, у Прес-клубі міста Кропивницького відбулася прес-конференція депутата міської ради м. Кропивницького Олександра Цертія спільно з підприємцями малого та середнього бізнесу, під час якої було оприлюднено та обговорено звернення до Голови та Верховної Ради України а також профільних Комітетів ВРУ щодо недопущення прийняття Верховною Радою проекту Закону №8089 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо зменшення ставки податку на додану вартість, реформування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності та підвищення прозорості розрахункових операцій з урахуванням європейської практики».


«Відповідно до законопроекту, забороняється діяльність платників податків на 1 та 2 групі спрощеної системи оподаткування. Єдиного податку на другій групі не залишиться.


 Платники єдиного податку другої групи будуть зобов’язані відповідно до запропонованих змін, застосовувати реєстратори розрахункових операцій (касові апарати). Подібні зміни значною мірою ускладнять роботу підприємців, я думаю, це можна вирішити іншими шляхами. І таких безглуздих пунктів є досить багато», - говорить депутат міської ради Кропивницького Олександр Цертій.


Забороняється діяльність платників податків на 1 та 2 групі спрощеної системи оподаткування: оптова торгівля та/або посередництво оптової торгівлі, господарська діяльність з роздрібного продажу товарів та/або діяльність у сфері ресторанного господарства та/або діяльність з надання послуг більш ніж в двох торговельних об’єктах та або місцях.


«Це мені нагадує боротьбу з драконом, одну голову обрубуєш – з’являється ще дві. Чітко відомі прізвища, за якими стоять особисті фінансові інтереси. Для нас, як для підприємців, це справжню випробування і ми не можемо стояти осторонь. І готові відстоювати свої права», - каже Юлія Шкурупій – голова обласного осередку підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця».


«Цей законопроект просто зруйнує малий бізнес. Тому я підготував звернення до голови ВРУ – Андрія Парубія та до 4 комітетів, які розглядають цей законопроект. Сподіваюсь, що мене підтримає підтримає міська рада», - зазначив Олександр Цертій.


Детальніше ознайомитися із законопроектом можна тут


1933Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: