Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/14/u-svitlovodsku-zhinki-diznavalis-pro-mozhlivosti-alternativnogo-pratsevlashtuvannja.htm
новини, 14 березня 2018

У Світловодську жінки дізнавались про можливості альтернативного працевлаштування


Місце та роль жінки в суспільстві – одне з одвічних питань. Історично склалося, що жінки мають значно менше можливостей, ніж чоловіки, для вияву своїх здібностей. Причиною цього є ставлення соціуму до жінок.  Проте у сучасному світі жінка може реалізуватись як особистість не лише у материнстві та сімейному житті, а й мати стрімкий професійний ріст у різних сферах діяльності.


Нещодавно у Світловодському міськрайонному центрі зайнятості відбулася зустріч з представниками центрів соціальних служб сім’ї, дітей та молоді міської ради і Світловодської райдержадміністрації на тему: «Нові можливості для жінок - нові перспективи зайнятості».


Учасниці заходу дізнались про доступні форми сімейного виховання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах: опіку, піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Організатори зустрічі зазначили, що дані форми покликані створити сімейну атмосферу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також є додатковим джерелом доходу сімей у яких виховуються такі діти.


Також жінок ознайомилиіз новою формою виховання дітей – організацією патронатної сім’ї. Патронатна сім’я – це тимчасова родина для дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах. Тобто такі діти не потраплятимуть до інтернатних закладів, а перебуватимуть у спеціально підготовленій сім’ї, де про них турбуватимуться, забезпечать догляд і реабілітацію.


Крім того,мова йшлапро ситуацію на місцевому ринку праці та перспективи його розвитку, послуги, які надає служба зайнятості, актуальні вакансії; роль жінки в суспільстві. Також усі надавалась допомога щодо складання плану дій стосовно побудови професійної кар’єри та ін. 


903Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: