Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/20/zastupnik-ministra-osviti-proviv-zustrich-z-robotodavtsjami-kirovogradschini-foto-.htm
новини, 20 лютого 2018

Заступник міністра освіти провів зустріч з роботодавцями Кіровоградщини (ФОТО)


Зуступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич провів робочу нараду з роботодавцями Кіровоградської області вчора, 19 лютого. Зустріч пройшла на підприємстві ПАТ «Ельворті» («Червона Зірка»), повідомляє прес-служба КОООР.


Основною темою наради стало впровадження «дуальної освіти» та вивчення досвіду ПАТ «Ельворті», яке вже працює із навчальними закладами по цій формі навчання.


«Реорганізація всіх провідних економік світу починалася з освіти. Університети повинні стати на службу суспільству. Все починається з підготовки фахівців, реформаторів, які прийдуть і будуть «витягувати» економіку. Так було в Туреччині, Польщі, Сінгапурі, Південній Кореї та інших країнах, які проводили у себе успішні реформи в останні десятиліття», - підкреслив під час наради голова Кіровоградського обласного об'єднання організацій роботодавців Павло Штутман.


Нагадаємо, що на Кіровоградщині з робочим візитом перебуває також Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.


Довідково. Дуальна освіта - це поєднання роботи і навчання, коли молодого спеціаліста навчальний заклад готує разом з підприємством. Компанія визначає потрібні їй спеціальності й замовляє вишу. Студент поєднує навчання і стажування на підприємстві. При цьому отримує стипендію від підприємства, близьку до заробітної плати. На Кіровоградщині першопрохідцем у впровадженні дуальної освіти, крім ПАТ «Ельворті», є також ПАТ «Гідросила».


      



1202Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: