Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/20/cherez-dva-misjatsi-v-onkodispanseri-vidkrijut-suchasnii-operatsiinii-blok-foto-.htm
новини, 20 лютого 2018

Через два місяці в онкодиспансері відкриють сучасний операційний блок (ФОТО)


У Кіровоградському обласному онкологічному диспансері відкриють сучасний операційний блок. Капітальний ремонт цього об’єкту був у планах обласної влади на цей рік. Повністю стерильні операційні зможуть приймати перших пацієнтів уже за кілька місяців. Наразі вирішається питання із закупівлі обладнання - повідомляє Кіровоградська правда.



Ремонти розпочали торік наприкінці осені. За цей час повністю замінили вікна, оздобили операційні гігієнічними панелями, замінили всі інженерні мережі, встановили деяке медичне обладнання. На близько тисячі квадратних метрів розташували шість операційних палат.



Відповідно до сучасних норм та вимог, приміщення укомплектували сучасним технологічним  обладнанням – системою вентиляції, кондиціювання та підготовки повітря.



– Далі будемо вирішувати питання щодо інсталяції обладнання – мова йде про операційні столи, автоклави, лабораторії, спостереження за пацієнтом, – розповідає колишній головлікар обласного онкодиспансеру, а нині нардеп Костянтин Яриніч. – Операції при онкології – одні з найскладніших і найтриваліших. Тому дуже важливо мати стерильні приміщення. Тут стіни витримують цю умову. Вентиляція і стерилізація повітря будуть на найвищому рівні. Цей блок – приклад того, якими мають бути операційні, і приклад того, як влада може забезпечити лікувальний процес і надати пацієнтам максимальні можливості бути здоровими.



За словами заступника головного лікаря з медичної частини онкодиспансеру Ігоря Макарука, в онкодиспансері роблять два-три десятки операцій у день. Нині їх тимчасово проводять у реаніаційному блоці. Загалом за рік тут налічують до двох з половиною тисяч складних операцій.



– До початку ремонту цього відділення умови були набагато гірші, – наголошує медик. –  Закладу вже десятки років, система комунікацій була вже застарілою, існували проблеми з вентиляцією повітря. Усі з нетерпінням чекають відкриття цього операційного блоку, оскільки це позитивно вплине і на лікарів, і пацієнтів, адже проведення операцій у стерильних умовах – це означає швидше одужання і менше ускладнень.


02244 02243


Як зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, загальна вартість кошторисна проекту складає 44 мільйони гривень з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.



– Тут застосовуватимуть досить високі технології. У цьому блоці будуть створені єдині в області умови зі стовідсоткової стерильності. Це проект надзвичайно дороговартісний, адже велика складова – сучасне обладнання. Тут працюють лікарі найвищої кваліфікації, яким треба створити комфортні умови, забезпечити їх технікою і максимально укомплектувати приміщення. Фінансування плануємо продовжувати, – розповів Сергій Кузьменко і додав, що цього року у планах влади – продовжити ремонти приміщень обласної лікарні, завершити облаштування додаткового операційного залу для операцій на відкритому серці в кардіоцентрі, а також відкрити в Олександрії відділення для надання гемодіалізу.


02241 02246


Нагадаємо, пріоритетним напрямком роботи обласної влади в 2018 році залишається розвиток та підтримка медичної галузі. Наймасштабніший проект у галузі охорони здоров’я цього року – будівництво нових сільських лікарських амбулаторій. Крім того, в області продовжуватимуть реалізовувати проект «Здоров’я наших дітей», ініційований головою облдержадміністрації Сергієм Кузьменком. У рамках цього проекту оновлюватимуть дитячі і пологові відділення у райлікарнях, покращуватимуть умови перебування дітей у школах, будуватимуть нові спортивні майданчики. Зокрема, у рамках проекту вже вдалося перетворити обласну дитячу лікарню на сучасний медичний центр, який за рівнем оснащеності є взірцем для більшості регіональних закладів України.


1098Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: