Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/19/pershii-match-kropivnitskoi-zirki-v-ninishnomu-rotsi-vijavivsja-nevdalim.htm
новини, 19 лютого 2018

Перший матч кропивницької «Зірки» в нинішньому році виявився невдалим


Перший матч кропивницької «Зірки» в 2018 році виявився невдалим. Наша команда вдома поступилась ФК «Маріуполь» з рахунком 0:3.


У стартовому складі нашої команди дебютувало троє новачків. І якщо для Антона Браткова та Владислава Веремєєва це був взагалі перший матч у футболці «Зірки», то для Олександра Тарасюка це був дебют саме за першу команду. Також у запасі був іще один новачок кропивничан Ярослав Ямполь. А от через дискваліфікацію не помічником «зірковим» був Максим Драченко.


Команди розпочали матч у неквапливому темпі, можна сказати, з розвідки. Тому особливо гострими випади суперників на ворота один одного не були. Денис Дедечко намагався здалеку влучити в ціль, але пробив досить-таки невдало і м’яч полетів вище воріт. А після невдалого виходу «зіркових» з оборони в атаку, коли за м’яч не зумів зачепитися Глєб Рассадкін, Сергій Яворський також ударив із дальньої дистанції, і теж не влучно. Та от наступна атака маріупольців виявилася гольовою. Після передачі з правого флангу в центрі оборони «жовто-червоних» стався провал і Андрій Тотовицький, із близької відстані, «розстрілював» Євгена Паста. Наш голкіпер упорався з цим ударом, а от перед добиванням Андрія Борячука був безсилим – 0:1.


Підопічним же Романа Монарьова вперше ввійти у штрафну опонентів удалось уже після голу. Іван Цюпа здорово підключив Владислава Веремєєва на правому фланзі, та його прострільну передачу накрив Рустам Худжамов. Загалом, після пропущеного м’яча господарі заграли набагато активніше. Класним «черпачком» Арно Гедж вивів на ударну позицію Глєба Рассадкіна. Наш білоруський форвард пробив у дотик, але м’яч у лічених сантиметрах розминувся зі стійкою воріт.


Та й «азовці» не спали, а частенько вибігали в контратаки. Одна з них закінчилася штрафним, після подачі з якого Денис Дедечко пробив по воротах «Зірки» – Євген Паст знову був на висоті. Затим, на ударну позицію вискакував Сергій Болбат, котрий відпасував на Андрія Борячука. Форварда «городян» випустив Антон Братков, щоправда, наш захисник сам же й виправився, накривши «постріл» свого візаві.


На 24-й хвилині реальний шанс відновити паритет мав Дмитро Білоног. На швидкості ввірвавшись у штрафний майданчик, хавбек здорово пробив у дальній кут, але трохи не влучив. І тут, на превеликий жаль, спрацювало старе неписане футбольне правило: «Не забиваєш ти, забивають тобі». Ще один провал у центрі оборони кропивничан увінчався голом. Андрій Борячук, із близької відстані, «розстріляв» ворота Євгена Паста – 0:2. Після цього «Маріуполь» міг іще двічі забити, але вихід сам на сам не реалізував Вячеслав Чурко, а з дальнім ударом Дениса Дедечка впорався наш голкіпер.


Біля протилежних воріт іще одну можливість забити змарнував Дмитро Білоног. Пробиваючи метрів із восьми по воротах, наш півзахисник влучив у Рустама Худжамова. Ще до перерви наставник «зіркових» Роман Монарьов провів заміну. Замість Владислава Веремєєва на поле вийшов Олексій Збунь.


Але характер гри залишався тим самим. Пропустивши два голи, «жовто-червоні» частіше володіли м’ячем, адже, звісно, бажали відігратись. «Азовці» ж чекали на свій шанс у контратаках. Після тривалої комбінації підопічних Романа Монарьова, удар низом метрів із 18-ти завдав Максим Прядун – цей «постріл» не став одкровенням для РустамаХуджамова.


Другий тайм розпочався так, як і перший – у неквапливому темпі. Гостроти в діях футболістів обох команд було мінімум, а вперше пробити по воротах удалося Олексію Збуню на 53-й хвилині. Цей «постріл» головою був несильним і точно в руки голкіперу. А перший же небезпечний момент біля воріт «Зірки» завершився голом. Андрій Борячук легко переграв Євгена Паста, покотивши м’яч повз нашого воротаря при виході з ним сам на сам після передачі Тотовицького. Тим самим Андрій оформив хет-трик і зробив рахунок матчу 0:3.


Пропустивши втретє, кропивничани провели тривалу атаку, яка, щоправда, ударом по воротах так і не увінчалась. А після цього відбулася ще одна заміна в складі «Зірки» – нападника Глєба Рассадкіна замінив півзахисник Кирило Дришлюк. На 73-й хвилині Максим Прядун вибігав «на побачення» з Рустамом Худжамовим, і навіть встиг проткнути м’яч повз воротаря, але в ціль не влучив.


Та загалом, господарям так і не вдавалося створити реальні шанси для того, аби забити в другому таймі. «Маріуполь» також був не надто гострим у своїх контратаках, та гостям уже більше нічого не було потрібно в цьому поєдинку – рахунок 3:0 їх абсолютно влаштовував. На останні п’ять хвилин у складі «зіркових» вийшов Данііл Кондраков, котрий замінив Дмитра Білонога. Але особливо на полі нічого не змінилося. Тож, у першому матчі 2018 року «жовто-червоні» поступились «азовцям» із рахунком 0:3.


На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич відзначив, що він повністю задоволений тим, як зіграла його команда. Звісно ж, добре й те, що Андрій Борячук оформив хет-трик, адже тепер, після втрати Руслана Фоміна, саме він розглядається як основний нападник. Зрозуміло, що три голи додадуть упевненості молодому форварду.


Наставник «Зірки» Роман Монарьов сказав, що аналізувати такі матчі за гарячими слідами важко. Але програла команда через те, що були помилки в обороні, тож ця ланка потребує суттєвого кадрового підсилення. Та нічого страшного не трапилося, команда розбере цей поєдинок і виправить помилки.


«Зірка» (Кропивницький) – ФК «Маріуполь» – 0:3 (0:2).


18 лютого 2018 року (неділя). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 1432 глядачі. +2 С. Чемпіонат УПЛ, 2 коло, 20-й тур.


Арбітр: Козик Ярослав (Мукачеве).


Асистенти арбітра: Шудрік Денис (Сімферополь), Найко Олег (Чернівці).


Четвертий арбітр: Новохатній Володимир (Київ).


Спостерігач арбітражу: Ярменчук Ігор (Київ).


Делегат ФФУ: Безсмертний Віктор (Кропивницький).


«Зірка»: 44. Паст Євген, 5. Братков Антон, 10. Білоног Дмитро (31. Кондраков Данііл, 86), 18. Веремєєв Владислав (15. Збунь Олексій, 34), 21. Загальський Ігор, 22. Гедж Арно, 29. Прядун Максим, 33. Рассадкін Глєб (27. Дришлюк Кирило, 67), 77. Чичиков Олексій (к/к), 81. Тарасюк Олександр, 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 23. Маткобожик Олександр, 38. Петров Сергій, 90. Ямполь Ярослав. Головний тренер: Монарьов Роман.


ФК «Маріуполь»: 12. Худжамов Рустам, 20. Кирюханцев Ігор, 13. Яворський Сергій, 30. Білий Максим, 27. ДеміріБесір, 69. Дедечко Денис, 9. Мишньов Дмитро (93. Діденко Анатолій, 80), 50. Болбат Сергій (4. Неплях Євген, 84), 22. Тотовицький Андрій, 11. ЧуркоВячеслав (32. Піхальонок Олександр, 67), 39. Борячук Андрій. Запасні: 14. Левченко Ігор, 23. Насонов Олександр. Головний тренер: Бабич Олександр.


Голи: 0:1, Борячук Андрій (9); 0:2, Борячук Андрій (26); 0:3, Борячук Андрій (57).


Попередження: Дедечко Денис (32), Болбат Сергій (57).


1440Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: