Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/19/odna-z-gimnazii-u-kropivnitskomu-proishla-perevirku-jakosti-harchuvannja-molodshih-shkoljariv.htm
новини, 19 лютого 2018

Одна з гімназій у Кропивницькому пройшла перевірку якості харчування молодших школярів


У п'ятницю, 16 лютого, кропивницьку  гімназію ім. Т. Шевченка очікував несподіваний іспит – начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко перевірила заклад  на якість харчування школярів молодших класів.


Враховуючи наявні  скарги батьків, пов’язані зі зміною харчового раціону у школах обласного центру, спеціалісти управління освіти вирішили без попередження разом з журналістами місцевих засобів масової інформації завітати до навчального закладу, щоб побачити раціон сніданку та оцінити його смак і зовнішній вигляд.


Цього дня молодші школярі отримали на сніданок булку з котлетою та сиром і чай. Учасники перевірки упевнились, що майже всі тарілки порожні, діти ситі та задоволені.


- Звичайно, неможливо задовольнити потреби та забаганки усіх батьків. Але у мене була зустріч із головами батьківських комітетів, з якими ми розробили анкету, у якій батьки матимуть можливість висловити свої побажання для шкільного меню, - зазначила директор гімназії Галина Война. - У нашій школі спостерігаємо позитивне ставлення до експериментального меню, діти їдять бутерброди краще, ніж каші. І по калорійності бутерброд не поступається каші. Тому такий раціон, коли на сніданок діти мають один день кашу, наступного дня — бутерброд, оптимальний. І оскільки діти із задоволенням їдять бутерброди, то й відходів залишається набагато менше.


Також Галина Война відзначила, що свіжі продукти школа отримує кожні два тижні, оскільки підвалів для тривалого зберігання у приміщенні школи немає.


- Фахівці управління освіти одразу відреагували на скаргу батьків учнів гімназії імені Тараса Шевченка та провели ретельну перевірку стану харчування у даному навчальному закладі, - наголосила Лариса Костенко. - Щодо якості продуктів харчування, то жодних зауважень у перевіряючих не виникло. Школі були дані рекомендації щодо покращення меню та доручення замінити неякісний посуд на новий. Загалом ми сподіваємось, що спільними зусиллями батьків, адміністрацій шкіл і місцевої влади покращимо якість харчування наших дітей.


1620Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: