Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/16/na-kirovogradschini-ponad-600-bezrobitnih-zdobuli-profesiju-prodavets-.htm
новини, 16 лютого 2018

На Кіровоградщині понад 600 безробітних здобули професію «продавець»


Торгове ремесло - одне з найдавніших занять людини. Воно з'явилося тоді, коли були придумані перші гроші, і людям необхідно було обміняти товар на товар чи товар на гроші. Однак слово "продавець" прийшло в наш побут лише наприкінці XIX століття, коли в Росії стали з'являтися великі торгові підприємства й універмаги - повідомляє Н.Протас, провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації профнавчання ОЦЗ   . 


Сьогодні щоденно тисячі людей прямують в торгівельні зали, щоб придбати необхідні товари. І саме продавець є посередником між підприємствами і споживачами товарів. Кваліфікована, вміла праця продавця дарує людям радість, приносить задоволення йому самому. На перший погляд, у цій професії немає нічого складного: адже не потрібно готуватися до уроків і перевіряти зошити, цілий день бити відбійним молотком, відповідати за життя людей - проте кожен день необхідно бути готовим до зустрічі з клієнтами, успішно презентувати свій продукт чи послугу, вміти укладати угоди. 


А це - певна перемога над собою, над своїми страхами. Необхідно вміти знаходити взаєморозуміння з клієнтом, знати, як його завоювати, як донести до нього справжню цінність товару, як боротися із втомою і негативними емоціями, як створювати ефективну рекламу своїх товарів та послуг, і в результаті - стати успішною людиною. Сучасний працівник торгівлі - це ініціативна, самостійна в прийнятті рішень особистість, яка відзначається творчим підходом до вирішення всіх питань, пов'язаних з торгівлею. 


Професія продавець – одна зі світових професій, без якої не може існувати жодне суспільство.


В період розвитку торгового бізнесу питання професійної підготовки працівників торгівлі набувають особливої актуальності. Тому, для задоволення потреб місцевого ринку праці, за сприянням Кіровоградської обласної служби зайнятості на базі професійно-технічних навчальних закладів та підприємств постійно організовується навчання безробітних за професією «продавець продовольчих товарів». Протягом 2017 року на замовлення роботодавців здобули професію "продавець продовольчих товарів" або підвищили свою кваліфікацію 630 слухачів з числа безробітних. Рівень працевлаштування після закінчення такого навчання сягає майже 100 відсотків.


Під час навчання слухачі здобувають глибокі теоретичні знання та практичні навички. Уроки теоретичного навчання допомагають майбутнім продавцям легше засвоїти питання, що стосуються технології продажу продовольчих товарів. Для освоєння слухачами професії в навчальних закладах  створена база – обладнані кабінети спец предметів з професії, навчання проводиться на сучасних  касових апаратах, вагах настільних циферблатних, із застосуванням всього торгового інвентарю. У кабінеті спец дисциплін є наочні посібники, дидактичні і роздавальні матеріали, зразки товарів. У майстернях слухачі вивчають організацію продажу продовольчих товарів, технологію продажу окремих видів товару, набувають навичок культури обслуговування покупців сучасними методами на новітньому торговельному обладнанні. Свої знання, уміння та навички з професії «продавець продовольчих товарів» слухачі закріплюють під час проходження виробничої практики на базових торговельних підприємствах  м. Кропивницького та Кіровоградської області. Після проходження підготовки й перепідготовки та склавши успішно випускні іспити, слухачі отримають документи державного зразка.


Якщо вас зацікавила інформація, і Ви бажаєте здобути актуальну на ринку праці професію, звертайтеся до центрів зайнятості Кіровоградської області та філій обласного центру зайнятості.



1470Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: