Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/14/za-tempami-zrostannja-zarobitnoi-plati-u-minulomu-rotsi-blagovischenskii-raion-u-liderah-za-ii-realnim-rozmirom-v-autsaiderah.htm
новини, 14 лютого 2018

За темпами зростання заробітної плати у минулому році Благовіщенський район – у лідерах, за її реальним розміром – в аутсайдерах


На цей факт звернули увагу і перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, і представники департаментів соціального захисту населення, агропромислового розвитку та економічного розвитку і торгівлі під час співбесіди з першим заступником голови Благовіщенської райдержадміністрації Ларисою Васільєвою щодо підсумків соціально-економічного розвитку району у 2017 році та завдань, визначених районною владою для реалізації у 2018 році. У співбесіді взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та представники територіальних органів міністерств і відомств в області.


Сергій Коваленко, зазначивши, що Благовіщенський район, демонструючи за підсумками минулого року поступ в інноваційному розвитку, в індексах обсягу сільськогосподарського виробництва, у сфері інвестиційної діяльності, досягши значних темпів зростання розміру середньомісячної заробітної плати, разом з тим має значні проблеми в соціально-економічному розвитку. Це стосується низького розміру середньої заробітної плати (як повідомила заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Світлана Соломаха, в області середньомісячна заробітна плата перевищила 6 тисяч гривень, тоді як у Благовіщенському районі – трохи більша за 5300 гривень). Є проблеми і в сфері державних фінансів, і щодо надходжень до місцевих бюджетів. Зокрема, порівняно з початком 2017 року, податковий борг платників податків до місцевих бюджетів значно зріс (темп зростання такої заборгованості – один з найвищих серед районів області).


Директор департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров, виокремивши, як позитив, той факт, що район не має заборгованості із заробітної плати, разом з тим наголосив, що у переліку підприємств, розмір заробітної плати на яких – на рівні мінімальної, чотири належать до бюджетної сфери.


На двох позитивних моментах зупинився директор департаменту інфраструктури та промисловості Олександр Корнюша. Він зазначив, що минулого року Благовіщенський район активно працював в галузі енергоефективності та енергозбереження, залучивши на ці потреби близько 2 мільйонів гривень, і це непоганий результат, порівняно з іншими районами. Також він подякував керівництву райдержадміністрації за заходи, вжиті щодо виведення ринку пасажирських перевезень з тіньової економіки. Проведено конкурс серед перевізників, визначено 2 підприємства, які здійснюють перевезення пасажирів на семи маршрутах. Робота в цьому напрямі триває.


Більше уваги приділяти питанню створення в районі прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу порадила начальник служби у справах дітей Наталія Чернявська. Адже сьогодні чимало місцевих сиріт чи напівсиріт виховуються в таких родинах чи закладах у Вільшанському районі, а якщо можливості брати дітей туди уже не буде, їх доведеться віддавати в інтернатні заклади, що суперечить державній політиці.


Слід зазначити, що, незважаючи на критичні зауваження, минулого року в районі багато зроблено, про що повідомила перший заступник голови райдержадміністрації Лариса Васільєва на початку співбесіди. Проблемні питання в районі знають, над ними працюють. На нинішній рік значні кошти закладено на розвиток медицини, зокрема в сільській місцевості, збільшено видатки на оздоровлення дітей та чорнобильців, передбачено кошти на пільгові перевезення ветеранів війни. Також проведено співбесіди із сільськими головами щодо залучення коштів місцевих бюджетів для утримання сільських шкіл (йдеться про допомогу у фінансуванні заробітної плати непедагогічних працівників).


1010Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: