Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/14/v-kropivnitskii-bibliotetsi-vidbuvsja-seminar-z-pitan-bezpeki-zhittedijalnosti.htm
новини, 14 лютого 2018

В кропивницькій бібліотеці відбувся семінар з питань безпеки життєдіяльності


14 лютого фахівці Управління ДСНС в області спільно з працівниками Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка провели семінар з учнями та педагогами загальноосвітньої школи №14 м. Кропивницький, присвячений здоровому способу життя - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області .


Як поводитись у різних надзвичайних ситуаціях? Як не допустити їх виникнення? Як вибратись з них з найменшою шкодою для себе? Як надати допомогу постраждалому? Відповіді на ці та інші питання учасники семінару почули у виступі фахівця обласного Управління ДСНС. Під час жвавого невимушеного діалогу між рятувальниками та учасниками семінару було знайдено правильні шляхи розв’язання штучно змодельованих проблемних ситуацій.


Важливим етапом заходу стало проведення тренінгу з правил надання долікарської допомоги за участі працівника медико-санітарної частини Управління ДСНС в області. Медичний працівник з багаторічним стажем та досвідом практичної роботи розповів учням про те, як надати кваліфіковану допомогу постраждалому, починаючи від правильної діагностики стану до відновлення життєвих функцій організму, зупинки кровотечі, знезараження та обробки ран, накладання пов’язок та фіксації кінцівок при перемолах за допомогою шин та підручних засобів.


Впродовж усього заходу спостерігалася висока активність слухачів. Фахівцям у сфері цивільного захисту було задано чимало запитань, але жодне з них не залишилося без відповіді, аби кожен з учасників заходу міг бути стовідсотково впевнений, що точно знає порядок дій в екстремальних ситуаціях та володіє найповнішою інформацією щодо захисту свого життя і здоров’я від впливу небезпечних факторів.


       



927Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: