Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/19/pid-avtomatichne-skorochennja-v-nstu-potrapiv-batko-zagiblogo-voina-ato.htm
новини, 19 січня 2018

Під автоматичне скорочення в НСТУ потрапив батько загиблого воїна АТО


Попередження про звільнення отримав співробітник Кіровоградської філії Суспільного мовлення Сергій Цюпа, який є єдиним годувальником у сім‘ї і батьком загиблого в АТО військовослужбовця.


У Національній спілці журналістів України закликають керівництво ПАТ «НСТУ» утриматися від механічних скорочень персоналу, на що виконавча дирекція Суспільного мовлення обіцяє розібратися по кожному інциденту до початку квітня. Саме до 2 квітня триває кампанія звільнення майже 2500 співробітників філій НСТУ - повідомляє nsju.org


– Мене викликали 11 січня на комісію і сказали, що моя посада новим штатним розкладом не передбачена. Що наприкінці березня її вже не буде. Показали вакансії в інших філіях. Але я не можу їхати кудись: у мене 9-річна донька з інвалідністю, дитячий церебральний параліч. Дружина доглядає доньку і не працює. Моя робота годує всю сім’ю, – розповідає Сергій Цюпа, який працює провідним економістом у Кіровоградській філії НСТУ п’ять років


Його прийомний син, якого він виховував із першого класу, у 2014 році загинув в АТО, похований на Алеї слави у Кропивницькому. Це не єдиний випадок в обласній філії, де про скорочення попередили і батьків дітей з інвалідністю, і членів родини загиблих в АТО. Виглядає так, що скорочення штатів у філії відбувається без урахування індивідуальної ситуації та пільг.


«Дізнався, що у нас запроваджують посаду інженера з мобілізаційної роботи. Цю роботу я добре знаю, сам є підполковником запасу. Але мені сказали, що на цій посаді працюватиме інша людина. Щоправда, вчора зайшла менеджер і розповіла, що буде звільнений інженер-енергетик і я зможу працювати на його місці. Проте все це на словах, жодних паперів, крім попередження про скорочення посади, не дали», – додав Сергій Цюпа. 


Виконавчий директор ПАТ «НСТУ» Олександр Лієв, коментуючи ситуацію прес-службі НСЖУ, заявив, що під час скорочення підрозділів усі без винятку працівники отримують попередження про звільнення. За його словами, працівникам, які підпадають під скорочення, пропонують перейти на посади в компанії в інших містах, планують запрошувати на ярмарки вакансій спільно із Державною службою зайнятості або пропонують перекваліфікацію чи перехід на зовнішнє надання послуг.


«Немає хороших чи поганих людей. Підрозділи повністю припиняють свою діяльність. Люди, які працюють у цьому підрозділі, підлягають скороченню. На цьому етапі відбувається спочатку попередження про скорочення. Люди отримують таке попередження. І у нас є 2,5 місяця, щоб по кожній людині індивідуально розібратися», – каже Лієв.


«Це не виглядає дивно, це виглядає абсолютно логічно, системно і правильно. Скорочення відбудеться аж у квітні. Ми за три місяці цю роботу розпочали. Скорочення не відбулося. Відбуваються консультації, просто вони відбуваються в офіційному порядку... Попередження – це не є звільнення. Це означає, що посада цієї людини буде скорочена. Не людина, а посада. Якщо ця людина має захищений статус, вона не може бути звільнена», – зазначає виконавчий директор. 


Водночас в обласній організації НСЖУ вважають непрозорою і закритою процедуру масових скорочень у філії НСТУ. 


«Створення Суспільного мовлення – це прояв демократії, але робиться воно недемократичними методами, – вважає голова Кіровоградської обласної організації спілки Петро Мельник. – Погано те, що людям ніхто нічого не пояснює. Менеджер просто доводить до відома рішення, прийняте «нагорі». Чи так само згодом журналістам диктуватимуть, що їм показувати, а що – ні?»


1995Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: