Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/18/kerivniki-teritorii-viznachajut-de-bude-zbudovano-novi-likarski-ambulatorii.htm
новини, 18 січня 2018

Керівники територій визначають, де буде збудовано нові лікарські амбулаторії


Пріоритетним напрямком роботи в 2018 році залишається розвиток та підтримка медичної галузі. Наймасштабніший проект у галузі охорони здоров'я цього року – будівництво нових сільських лікарських амбулаторій. Зазначений проект реалізуватиметься на виконання Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості».


За матеріалами веб-сайту Новомиргородської РДА, на Новомиргородщині нову амбулаторію збудують у селі Панчеве. Головним критерієм будівництва амбулаторії саме тут є географічне розташування населеного пункту, адже отримувати медичну допомогу в Пенчевській амбулаторії зможуть і жителі найближчих сіл.


Медичний заклад буде забезпечений належним обладнанням та службовим транспортом. Згідно з проектом, амбулаторія займатиме площу 260 м. кв. та земельну ділянку 0,5 га. На території також буде службове житло та гараж для медичного транспорту.


З метою визначення місця розташування амбулаторії та обговорення ряду технічних моментів голова Новомиргородської райдержадміністрації Олександр Сенченко, перший заступник голови райдержадміністрації Людмила Чорномор та начальник КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Криворучко здійснили робочу поїздку до села Панчеве. Керівники району спільно з сільським головою Володимиром Боськом визначили місце розташування майбутньої амбулаторії, а також обговорили технічні деталі майбутнього будівництва з депутатами сільської ради і членами виконкому. Голова райдержадміністрації підкреслив, що всі роботи проводяться за кошти Державного бюджету, з бюджету сільської ради необхідно лиш залучити кошти на розробку детального плану території – це близько 55 тис. грн. Роботи заплановано провести в найкоротші терміни, аби вже в цьому році перші пацієнти мали змогу відвідати новий медичний заклад. Олександр Сенченко також відзначив, що районна влада докладе зусиль і для того, аби в новому медичному закладі працював кваліфікований лікар.



797Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: