Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/17/zastupnik-golovi-kirovogradskoi-oda-rozpoviv-pro-reformi-v-galuzjah-ohoroni-zdorov-ja-ta-osviti.htm
новини, 17 січня 2018

Заступник голови Кіровоградської ОДА розповів про реформи в галузях охорони здоров’я та освіти


Основні завдання на 2018 рік галузях охорони здоров’я, освіти, науки, молодіжної політики та спорту, а також культурної спадщини керівникам територій озвучив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Про зазначені напрямки роботи йшлося на нараді голови ОДА Сергія Кузьменка з мобілізаційних питань за участі голів РДА, райрад, МВК та ОТГ.


У галузі охорони здоров'я, за словами Сергія Коваленка, у 2018 році буде продовжено виконання започаткованої минулого року обласної програми безоплатної діагностики за допомогою високовартісних обстежень учасників АТО. Цього року розпочнуть фінансувати наступний етап програми – лікування учасників бойових дій.


Серед найважливіших завдань галузі посадовець назвав будівництво сільських лікарських амбулаторій. Сергій Коваленко наголосив, що головам районних державних адміністрацій необхідно вжити відповідні заходи щодо визначення замовником будівництва таких амбулаторій управління капітального будівництва ОДА.


Оскільки цього року розпочнеться реформування первинної ланки надання медичної допомоги, потрібно забезпечити амбулаторії відповідним програмним продуктом для функціонування електронної системи охорони здоров’я та телемедицини, широкосмуговим доступом до системи Інтернет, а також організацію діяльності медичних закладів первинної ланки і визначених аптек на виконання Урядової програми «Доступні ліки». Усі заклади первинної медичної допомоги повинні бути автономізовані у І півріччі 2018 року. А з 1 квітня 2018 року необхідно організувати приписну кампанію пацієнтів до лікарів первинної ланки шляхом підписання декларацій.


На рівні вторинної медичної допомоги завдання керівників територій – активізувати роботу з розробки і затвердження перспективних планів розвитку медичних закладів у округах та визначення оптимальних форматів їх функціонування.


У галузях освіти, науки, молодіжної політики та спорту серед пріоритетних напрямів роботи на 2018 рік Сергій Коваленко виокремив: розвантаження груп та ліквідацію черг до закладів дошкільної освіти, створення та функціонування опорних шкіл, створення належних умов для впровадження концепції «Нова українська школа» у 1-х класах, реалізацію проекту «Здоров’я наших дітей» та впровадження інклюзивної форми навчання. Значну увагу необхідно приділити і виконанню плану заходів з відзначення 100-річчя В.О. Сухомлинсько.


Серед інших завдань галузі – розвиток мережі гуртків за усіма напрямками позашкільної освіти, моніторинг ринку праці для формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, створення молодіжних центрів та забезпечення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл.


У сфері охорони культурної спадщини, за словами Сергія Коваленка, у 2018 році триватиме робота зі створення облікової документації та здійснення інвентаризації об’єктів і пам'яток культурної спадщини, а також робота з укладання охоронних договорів на зазначені об'єкти.


1170Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: