Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/17/chleni-operativnogo-antireiderskogo-shtabu-pidbili-pidsumki-roboti-za-minulii-rik.htm
новини, 17 січня 2018

Члени оперативного антирейдерського штабу підбили підсумки роботи за минулий рік


Вчора, 16 січня, під головуванням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка відбулося засідання оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі. Під час зібранняпредставники юстиції, правоохоронних органів, органів державної влади й сільськогосподарської сфери обговорили результати спільно проведеної роботи в напрямі боротьби з шахраями, які намагалися незаконним шляхом заволодіти фермерськими господарствами на території області.


Як відзначив на початку засідання Сергій Кузьменко, Кіровоградщина – аграрний регіон, на території якого працюють близько трьох тисяч фермерів, і деякі з них постраждали від рук шахраїв. За час роботи оперативного антирейдерського штабу вдалося знайти підтримку народних депутатів щодо внесення нових ініціатив у законодавство в сфері державної реєстрації та завдяки фахівцям обласного управління юстиції підвищити правову свідомість громадян у напрямі захисту прав аграріїв.


«Оперативний антирейдерський штаб почав діяти в Кіровоградській області з 17 серпня 2017 року. За цей час було проведено вісім засідань, під час яких розглядались скарги мешканців Кіровоградщини щодо можливих проявів незаконного захоплення майна та бізнесу. Незважаючи на закінчення аграрного сезону, штаб діятиме і впродовж 2018 року. Окрім цього, я разом із колегами будемо продовжувати активну правопросвітницьку кампанію для інформування громадян щодо покрокового алгоритму дій у разі виникнення рейдерства й роботи комісії з розгляду скарг Мін’юсту, до якої слід звертатися всім, хто постраждав від рейдерства. Члени комісії оперативно розглядають звернення громадян і допомагають відновити справедливість. Зокрема варто згадати про швидке поновлення прав 151 землевласника у Благовіщенському районі, повернення 35% власності братам Трибиненкам у ситуації з захопленням ТОВ «Нива-2010» у Бережинці і поновлення корпоративних прав власникам ПСП ім. Димитрова, що знаходиться на території Вільшанського району», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.


Нагадаємо, оперативні антирейдерські штаби почали діяти в серпні минулого року на території всієї України за ініціативи Мін’юсту. Перше установче зібрання безпосередньо в Кропивницькому було проведено за участі заступника Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олени Сукманової.


   


889Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: