Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/15/bud-jaka-viina-z-teplogenerujuchimi-pidpriemstvami-v-opaljuvalnii-period-e-viinoju-z-meshkantsjami-mista.htm
новини, 15 січня 2018

Будь-яка війна з теплогенеруючими підприємствами в опалювальний період є війною з мешканцями міста


У питанні стабільного забезпечення теплопостачання до об’єктів житлового фонду і соціальної інфраструктури Кропивницького міська влада послідовно відстоює інтереси мешканців міста. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час наради з керівниками виконавчих органів сьогодні, 15 січня - повідомляє сайт КМР.


- Ми розуміємо, що проблема, яка розросталася як онкопухлина, впродовж більше десяти років, сама по собі не зникне, - відзначив очільник міста. -  Тому ми одночасно працюємо над новою стратегією теплозабезпечення обласного центру – це пріоритет, і вимагаємо від  теплогенеруючого підприємства ДП «Кіровоградтепло» ЦНТІ «УНГА» увійти в правове поле, забезпечити фінансові гарантії реструктуризації боргів і отримання номінацій на постачання природного газу.


Для ДП «Кіровоградтепло» місто визначило кінцеву дату урегулювання стосунків з газопостачальними і газорозподільними підприємствами – 15 січня.


- Якщо сьогодні підприємство не отримає лімітів на газ, ми розпочнемо процедуру повернення цілісного майнового комплексу у комунальну власність, - попередив Андрій Райкович. – І це не амбіції! Ми не можемо дозволити, щоб дві третини міста перебували у заручниках постійної загрози відключення опалення.


 Разом із тим, міський голова звернув увагу керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» на необхідність ретельного аналізу кожного кроку, який може порушити стабільність теплопостачання у Кропивницькому.


Міська влада діятиме виключно в межах чинного законодавства і поле з’ясування стосунків газопостачальних і теплогенеруючих підприємств має знаходитися в судових органах, в Кабінеті Міністрів України, в НАК «Нафтогаз України», а кропивничани тут не мають жодної вини, переконаний Андрій Райкович.


-  Такі керівники «Кіровоградгазу» зовсім не турбуються про інтереси держави чи міста, - підкреслив міський голова. – Відключаючи котельні від газу в опалювальний період, оголошується війна не ДП «Кіровоградтепло», оголошується війна кропивничанам. А люди мовчати не будуть. 


фото - i1.wp.com

1147Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: