Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/12/zavdjaki-zusilljam-podatkovih-militsioneriv-kirovogradschini-derzhavi-vidshkodovano-2-5-mln-grn-zavdanih-zbitkiv.htm
новини, 12 січня 2018

Завдяки зусиллям податкових міліціонерів Кіровоградщини державі відшкодовано 2,5 млн грн завданих збитків


Протягом 2017 року в ході оперативного супроводження досудового розслідування кримінальних проваджень по закінченим кримінальним провадженням відшкодовано завдані державі збитки у розмірі 2,5 млн гривень. 


До Єдиного реєстру досудових розслідувань за матеріалами оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Кіровоградській області внесено                    56 кримінальних правопорушень економічної спрямованості, з яких 31 відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких. 


Як зазначають у відомстві,  зусилля податкової міліції були спрямовані на здійснення заходів з детінізації економіки за рахунок руйнування злочинних схем. Так, протягом 2017 року було припинено діяльність двох конвертаційних центрів, які надавали послуги з мінімізації податкових платежів. За результатами відпрацювання суб’єктів господарювання, які користувалися їх послугами, до державного бюджету додатково стягнуто 4,9 млн гривень.


При цьому, як наголошують у відомстві,  головною ціллю усіх цих заходів є відшкодування завданих державі збитків. Тому з 12 направлених до суду кримінальних проваджень 2 - з клопотанням про звільнення  від кримінальної відповідальності у зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків. 


По напрямку роботи Кіровоградської митниці ДФС було припинено діяльність центру мінімізації митних платежів, до складу якого входило                         4 суб’єкта господарювання. Також, за результатами ініційованих співробітниками оперативного управління ГУ ДФС в області перевірок щодо правильності визначення митної вартості (класифікації) товарів, суму митних платежів додатково збільшено на 1,9 млн гривень.


За результатами заходів, направлених на протидію незаконному виробництву та обігу підакцизних товарів і перекриттю каналів їх контрабандного надходження на внутрішній ринок України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10 кримінальних проваджень. Крім того, припинено діяльність 4 незаконних виробництв підакцизної продукції та вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на суму 37,4 млн гривень, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


1063Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: