Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/12/u-kropivnitskomu-proide-festival-nove-britanske-kino-.htm
новини, 12 січня 2018

У Кропивницькому пройде фестиваль «Нове Британське кіно»


19 і 21 січня у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського проходить  фестиваль «Нове Британське кіно» в рамках проекту «Артхаус Клуб» 


19 cічня о 17.00відбудеться показ фільму «У пошуках цукрової людини / SEARCHINGFOR SUGAR MAN». Фільм отримав спеціальний приз журі та приз глядацьких симпатій на кінофестивалі «Санденс», 2012; Премію «Оскар» за кращий документальний фільм, 2013.


Сиксто Родрігес - американський музикант і автор пісень гостросоціального характеру. На початку 1970-х рр. він випустив пару альбомів, проте вони не стали популярними, тому він перестав записуватися і зник з поля зору. Тим часом його творчість стала популярна в ПАР у середовищі молоді, налаштованої проти режиму апартеїду. Тоді особистість Родрігеса була абсолютно загадкою для його південноафриканських шанувальників. У 1990-ті роки, після падіння режиму апартеїду, два фани Родрігеса вирішують почати розслідування і з'ясувати, що ж це була за людина і що з ним трапилося насправді.


*Фільм мовою оригіналу з українськими субтитрами. Велика Британія, Швеція, 2012. Хронометраж: 86 хв. Жанр: Документальний. Режисер: Малік Бенджеллуль.


21 січня о 14.30 відбудеться показ фільму «Британія. Коротко/BAFTA SHORTS 2017». Фільм мовою оригіналу з українськими субтитрами.


Британська Рада в Україні та Британська Академія Кіно і Телебачення (BAFTA) представляють спеціальний проект у рамках фестивалю «Нове британське кіно» – колекцію короткометражних фільмів, що були номіновані на премію BAFTA у 2017 році. BAFTA SHORTS – це підбірка для усіх поціновувачів короткого метру, представлена у розмаїтті жанрів і тем. Хронометраж: 98 хв.


Запрошуємо на екскурсії творчих виставок, які проводять фахівці відділу мистецтв. Вам презентують виставку художнього розпису тканини (батику) студентів та викладачів кафедри образотворчого мистецтва ЦДПУ ім. В.Винниченка «РЕТРО. МЕТРИ. ОМР 24 (Б)», тематичний стенд з історії міста Кропивницького «Фортеця святої Єлисавети» і особливо всім радимо переглянути колекцію палеонтологічних знахідок – закам’янілі  мушлі, яким тисячі років, з відбитками прадавнього листя тощо. Також бібліотекарі проведуть екскурсію по виставці живопису молодої харківської  художниці Марії Некрасової, роботи якої вирізняються витонченим світосприйняттям, тонкою колористикою, що характеризує сучасну Харківську художню школу. В експозиції представлено  близько 40 вражаючих робіт. Запрошуємо до перегляду.



ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового” 

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.


1685Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: