Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/12/u-dobrovelichkivskomu-raioni-bezrobitnim-prezentuvali-poslugi-z-profnavchannja.htm
новини, 12 січня 2018

У Добровеличківському районі безробітним презентували послуги з профнавчання


Днями у Добровеличківському районному центрі зайнятостідля безробітних громадян відбулася  презентація послуг з професійного навчання

.

 Мета заходу – розкриттясутності та переваг професійного навчання, що організовується службою зайнятості для безробітних громадян, задля підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці та прискорення працевлаштування.


Розпочала захід провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг ТетянаПотураєва, яка зазначила: «Однією з найбільш дієвих форм допомоги тим, хто втратив роботу, або вперше її шукає, є організація службою зайнятості професійного навчання – первинної професійної підготовки, перепідготовки, спеціалізації й підвищення кваліфікації. Адже для більшості людей, які звертаються до служби зайнятості по допомогу в працевлаштуванні, саме професійна підготовка є шляхом набуття необхідних знань та вмінь, підвищення власної конкурентоспроможності на ринку праці».


Присутні були ознайомлені з можливостями служби зайнятості щодо організації професійного навчання, нормативно-правовим забезпеченням проходження професійного навчання, а також із його видами, формами та умовами організації, переліком професій, за якими здійснюється навчання дорослого населення та ін.


Т. Потураєва також поінформувала, що для безробітних, які не мають досвіду практичної роботи за набутою професією, або тих, хто тривалий час не працював і бажає відновити чи удосконалити свої професійні знання, уміння та навички в практичній діяльності, служба зайнятості пропонує таку форму підвищення кваліфікації, як стажування безпосередньо на робочих місцях.


Під час семінару його учасники мали можливість задати питання та отримати кваліфіковані відповіді стосовно основних аспектів організації професійного навчання та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням.


У цілому в заході взяли участь близько 10 осіб, двоє з них побажали більш детально ознайомитися з умовами навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.


Загалом упродовж минулого року за сприяння районного центру зайнятості професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації пройшли 374 безробітних громадян.


фото - static.espreso.tv

1725Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: