Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/12/tri-medichnih-zakladi-kropivnitskogo-otrimali-kljuchi-vid-novih-reanimobiliv-foto-.htm
новини, 12 січня 2018

Три медичних заклади Кропивницького отримали ключі від нових реанімобілів (ФОТО)


Сьогодні, 12 січня, під стінами міської ради Кропивницького очільники міста вручили представникам пологового будинку, міської лікарні швидкої медичної допомоги та центральної міської лікарні ключі від новеньких санавтомобілів.


«Я надзвичайно радий, що наші медичні заклади у новому році отримають нові автомобілі. Це - велике досягнення. Ця техніка дозволить краще працювати, своєчасно надавати медичну допомогу. Ми робимо все для того, щоб медицина працювала для людей», - зазначив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.


Куплені спецавтомобілі на кошти отримані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на загальну суму 8 400,0 тис. грн та виділено співфінансування з міського бюджету у розмірі 3 % – 252,0 тис. грн.


За результатами проведених тендерних закупівель у грудні 2017 року міськими лікувальними закладами придбано 4 санітарні автомобілі:

1 реанімобіль для пологового будинку, вартістю – 2 495,0 тис. грн;

1 реанімобіль для міської лікарні швидкої медичної допомоги, вартістю – 2 498,0 тис. грн;

2 автомобілі швидкої медичної допомоги для центральної міської лікарні, вартість кожного – 1698,0 тис. грн.


«У цьому автомобілі є все необхідне для того, аби надати швидку якісну медичну допомогу. Я думаю, що за необхідності тут можна навіть проводити операцію», - розповів сайту «Кіровоград24» Олег Неізвєдський, завідувач відділення анастезіологіі, медицини і терапії міського пологового будинку.


Як зазначив Андрій Райкович, міський голова міста Кропивницького: «Придбання санітарного автотранспорту покращить якість та доступність медичної допомоги населенню міста та області в умовах реформування».


Заклади, які придбали автомобілі, входять до складу Кропивницького госпітального округу, як лікарні інтенсивного лікування. У подальшому це дасть можливість не лише транспортувати хворих з важкою патологією для лікування у заклади охорони здоров'я ІІ та ІІІ рівня, але й проводити діагностику та надавати сучасну невідкладну допомогу на рівні світових стандартів, що в свою чергу врятує не одне людське життя.


Довідка: Всі санітарні автомобілі створені на базі сертифікованого автомобіля Citroen Jumper та укомплектовані найсучаснішим обладнанням іноземного та вітчизняного виробництва, необхідним для надання екстреної медичної допомоги при транспортуванні хворих.


У комплектацію автомобілів входять: сучасні апарати штучної вентиляції легень; пульсоксиметри для вимірювання насичення крові киснем; багатоканальні електрокардіографи та дефібрилятори; сучасні медичні вакуумні ноші та матраци для імобілізації при транспортуванні хворих; шприцеві насоси для нагріву розчинів та вливання їх під тиском; апарати для вимірювання цукру крові; санітарні сумки для надання невідкладної медичної допомоги; монітори пацієнтів та інше.

               

1449Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: