Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/12/ohoronjajuchi-prirodu-miskrada-kropivnitskogo-vitratila-ponad-1-mln-grn-na-virizku-zelenih-nasadzhen-infografika-.htm
новини, 12 січня 2018

Охороняючи природу міськрада Кропивницького витратила понад 1 млн грн на вирізку зелених насаджень (ІНФОГРАФІКА)


На природоохоронні заходи у Кропивницькому упродовж 2017 року з міського бюджету було витрачено 1,380 млн грн. Про це йдеться у звіті щодо виконання Програми природоохоронних заходів місцевого значення за 2017 рік, що виноситиме на розгляд депутатів міське управління земельних відносин та охорони навколишнього середовища - повідомляє сайт ЦМ "Прозоро".


Згідно звіту, проведені заходи були спрямовані на охорону і раціональне використання водних, рослинних ресурсів та збереження природо-заповідного фонду. Утім більшість проведених заходів, про які звітує профільне управління, стосувались вирізки зелених насаджень у місті. Найбільше коштів із міського бюджету було витрачено на видалення порослі, повалених дерев, очерету та трави уздовж русла річки Інгул та обрізку зелених насаджень і видалення аварійних дерев на територіях шкіл і дитсадків. Аби зберегти природо-заповідний фонд, управлінці міської ради лише підготували обґрунтування необхідності створення об’єкта природно-заповідного фонду - парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Козачий острів». Згідно з текстом програми, робота полягала у проведені наукового дослідження, яке б обґрунтувало потребу у розширені мережі зелених зон у місті, які належать до природо-заповідного фонду. Загалом на ці роботу було витрачено понад 1 млн грн. Ще 92,4 тис грн було витрачено на упорядкування водних джерел на території Озерної Балки та Новомиколаївки.


Звіт також містить дані про те, як піклувались про екологічну ситуацію у Кропивницькому місцеві підприємства. Витрати підприємств склали більше третини від обсягу коштів, що торік витратили на природоохоронні заходи з міського бюджету. Зокрема,ТОВ «ЕКОСТАЙЛ» модернізувало сортувальну лінію відходів, займалось організацією ділянки по вермикомпостуванню відходів сільськогосподарського виробництва та домовилось із обласним управлінням ДСНС про гасіння пожеж на сміттєзвалищі, а ПАТ «Ельворті» придбало євроконтейнери для роздільного збору відходів виробництва і споживання та здійснило реконструкцію системи витяжної вентиляції від зварювальних постів.



фото - grebenka.com

1856Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: