Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/12/kirovogradski-viiskovi-doluchilisja-do-proektu-tkana-ukraina-.htm
новини, 12 січня 2018

Кіровоградські військові долучилися до проекту «Ткана Україна»


Вчора, 11 січня, в Кіровоградському обласному госпіталі для ветеранів війни відома майстриня килимарства, лауреат обласної премії імені Якова Паученка Валентина Добровольська розпочала роботу над створенням тканої мапи Криму. Це частина загальноукраїнського проекту «Ткана Україна», ініційованого номінантом Гранту Президента України Дариною Алєксєєнко - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Разом із військовими, які лікуються в госпіталі, до створення тканої мапи Криму долучилися працівники медичної установи, волонтери, а також перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.


За словами посадовця, проект "Ткана Україна" є особливо важливим сьогодні, адже символізує єдність та непорушність кордонів нашої держави, за яку борються не лише військові, а й усі українці.


Після того як майстрині з усіх регіонів нашої держави створять мапи своїх областей, ткане панно України буде передане на постійне зберігання до Донецького обласного художнього музею.


Нагадаємо, що минулого четверга в обласному художньому музеї Валентина Добровольска разом зі своїми юними помічницями із гуртка «Етно-арт» обласного Центру естетичного виховання приступила до створення тканої мапи Кіровоградської області. Як відзначила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Животовська, з усіх народних майстринь країни саме Валентині Добровольській випала честь виткати карту Криму.


1105Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: