Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/12/07/vernisazh-ditjachoi-hudozhnoi-shkoli-imeni-osmorkina-vidkrivsja-u-kropivnitskomu.htm
новини, 7 грудня 2017

Вернісаж дитячої художньої школи імені Осмьоркіна відкрився у Кропивницькому



Вже традиційними для шанувальників образотворчості стали вернісажі дитячої творчості в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна в місті Кропивницькому в рамках проекту «Галерея дитячого мистецтва», який передбачає презентації виставок, популяризацію кращих творів юних художників, залучення дітей до занять малюванням та створення колекції дитячих доробків - повідомляє prostir.museum/ua

Надзвичайно цікаві, різноманітні за тематикою презентовані виставки дитячого мистецтва є результатом спільної роботи музею і навчальних закладів міста та області. А в минулому році музеєм за підтримки міського відділу культури і туризму було засновано ще й художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей. Талановитий художник Леонід Іванович Бондар (1938-2013) - заслужений працівник культури України, член Національної Спілки художників України, понад двадцять років очолював дитячу художню школу, якій в 1992 році з нагоди відзначення 100-річного ювілею з дня народження професора живопису було присвоєно ім’я О.О.Осмьоркіна.


Тож, символічно, що саме напередодні відзначення 125-річчя з дня народження видатного художника і педагога Олександра Осмьоркіна (8 грудня) в музеї його імені відкрилася виставка творів учнів дитячої художньої школи «Веселкові барви дитинства», присвячена ювілею митця. 

  Нині в школі працює творчий педагогічний колектив - досвідчені викладачі, багато з яких є випускниками школи, членами Національної Спілки художників України, Національної Спілки майстрів народного мистецтва України  та лауреатами обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна, професійно передають дітям свої знання з живопису, рисунку, скульптури, декоративного мистецтва та історії світової образотворчості. Чимало учнів школи є активними учасниками та дипломантами міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок-конкурсів.



Експозицію представленої в музеї виставки складають понад 60 творів юних художників, віком від 11 до 16 років, виконаних в різних техніках під керівництвом викладачів Любові Кир’янової, Тетяни Бондар, Світлани Гноєвої, Олександри Кузнєцової, Ігоря Тимофієнко, Олександра Кривка, Володимира Плітіна та Олексія Лозинського. Живописні та графічні композиції, скульптурні доробки та декоративні вироби є навчальними завданнями щодо розширення учнями діапазону композиційного мислення та знань художніх технік - акварелі, гуаші, різноманітних скульптурних та декоративних матеріалів, а також комп’ютерного дизайну. В той же час в них набувають свого виразу творчі можливості кожного автора. Всі твори вирізняє нестримна дитяча фантазія і щире бажання пізнання життя.


З відкриттям виставки юних художників привітали головний спеціаліст відділу культури і туризму Вікторія Петринська, директор школи Ганна Тимофієнко та провідний науковий співробітник музею заслужений художник України Андрій Надєждін, який передав до шкільної бібліотеки художній плакат та буклет «Палітра майстра живопису Олександра Осмьоркіна». А всі присутні учні та викладачі художньої школи, отримавши в дарунок сувенірний календарик на наступний рік з репродукцією картини Олександра Осмьоркіна 1947 року «Зелене пальто» із зображенням портрета дружини художника Надії Георгіївни, яка є ініціатором створення музею в рідному місті митця, з задоволенням ще раз переглянули експозицію меморіального залу.

1873Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: