Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/12/07/sergii-zhadan-prezentuvav-u-kropivnitskomu-svii-roman-internat-.htm
новини, 7 грудня 2017

Сергій Жадан презентував у Кропивницькому свій роман "Інтернат"



У середу, 6 грудня, у приміщенні Прес-клубу міста Кропивницький відбулася презентація нового роману письменника, поета та музиканта Сергія Жадана "Інтернат".


Сергій Жадан приїздить до Кропивницького вже не вперше.


"З вашим містом у нашого гурту зав'язалася    дружба і ця дружба щира, зовсім не комерційна. Місто хоч і невелике, але дуже гарне. Проїхавшись Кропивницьким, бачу, що дуже мало концертних афіш. Дуже шкода, хотілося б, щоб сюди приїздило більше виконавців. Завжди пропоную своїм знайомим виконавцям завітати до Кропивницького", - говорить Сергій Жадан. 


В романі "Інтернат"  Жадан розповідає про те, як змінилося життя людей, коли на Сході України почалась війна.


За словами письменника, "Інтернат – це одна з локацій роману. Але, разом із тим – це ще й метафора. Метафора світовідчуття, метафора загубленості, недолюбленості врешті-решт".


"Про війну намагаюсь писати з 2014 року. Від початку мені захотілось написати якусь прозу, Роман. Я над ним думав ще з 2014 року. Це - роман про цивільних. Головний герой - вчитель української мови, який рідною мовою з учнями говорить лише на уроці. Спочатку він прагне бути далеким від політики, але в один момент все змінюється. Коли на окупованій території залишається в інтернаті його племінник Сашко", - говорить письменник. 

Відео прес-конференції можна переглянути на сторінці сайт "Кіровоград24" в мережі фейсбук у розділі ВІДЕО

2898Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: