Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/12/07/na-kirovogradschini-zapratsjuvav-tsentr-reaguvannja-na-porushennja-u-sferi-zakupivel.htm
новини, 7 грудня 2017

На Кіровоградщині запрацював Центр реагування на порушення у сфері закупівель


Сьогодні, 7 грудня, у Прес-клубі реформ відулася прес-конференція громадської організації «Центр медіарозслідувань «Прозоро».


З сьогоднішнього дня у Кропивницькому розпочав свою роботу Центр реагування на порушення у сфері закупівель. Моніторингом закупівель займатимуться члени ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро», яка працює у сфері публічних закупівель у рамках DOZORRO-спільноти.


Громадська організація «Центр медіарозслідувань «Прозоро» проводить системний моніторинг публічних закупівель на території Кіровоградської області.


«З цього місяця і протягом півроку наша організація займатиметься моніторингом закупівель медичних закладів. Головна мета – налагодження співпраці з контролюючими органами», - говорить Павло Лісниченко, голова ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро».


Ця громадська організація здійснює аналіз закупівель з метою виявлення можливих порушень, їх усунення для досягнення прозорості, ефективності та збільшення конкурентності. У листопаді 2017 року ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» стала учасником проекту «Медичні закупівлі місцевого рівня – контроль та реагування», що здійснюється за підтримки ГО «Інститут аналітики адвокації» та МФ «Відродження». Одним із заходів проекту передбачається створення Центру реагування на порушення у сфері закупівель. У рамках своєї діяльності Центр реагування на порушення у сфері закупівель проводитиме щоденний моніторинг закупівель по Кіровоградській області з фокусом на закупівлі сфери охорони здоров’я.


«Наш моніторинг полягатиме в наскрізній перевірці закупівель від самого початку і до кінця. У нас вже налагоджена робота з деякими замовниками, які телефонують нам та консультуються. Також налагоджена співпраця з контролюючими та правоохоронними органами, які працюватимуть у цьому напрямку в рамках своїх повноважень», говорить Світлана Дубина, керівник напряму моніторингу ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро».


На прес-конференції була також пресутня Тетяна Мицул,головний спеціаліступравління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради


Окрім цього діяльністю організації передбачено налагодження взаємодії із замовниками у попередженні порушень, оскарження виявлених порушень, а також співпраця контролюючими та правоохоронними органами.


Під час моніторингу Центр реагування на порушення у сфері закупівель співпрацюватиме із управлінням захисту економіки в Кіровоградській області ДЗЕ НП України, управлінням східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області, а також із замовниками Кіровоградщини.

.


1132Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: