Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/12/07/kirovogradschina-vhodit-v-ostannju-p-jatirku-regioniv-ukraini-za-rivnem-dostupu-sil-do-internetu.htm
новини, 7 грудня 2017

Кіровоградщина входить в останню п’ятірку регіонів України за рівнем доступу сіл до Інтернету



У середу, 6 грудня, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Коломійцева відбулося засідання науково-технічної ради, на якій розглянули виконання програми інформатизації Кіровоградської області. Зокрема, охоплення населених пунктів області мережею Інтернет. Директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Корнюша відзначив, що у поточному році частка міських домогосподарств, що користуються мережею, зросла до 56%. Це на 6,5% більше, ніж було у аналогічному періоді минулого року. Втім, частка таких домогосподарств у сільській місцевості є меншою – 16,9% (на 2,8% більше проти минулого року) - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Директор Кіровоградської філії ПАТ «Укртелеком» Юрій Мацик повідомив, що у поточному році підприємством було додатково збудовано 102 км. Інтернет-ліній. У наступному році планується збудувати ще 232 км. ліній під 6 тис. портів для підключення нових абонентів у 9 селах та 6 містах області. Загалом, Інтернетом на сьогодні користуються 42 тис. абонентів Укртелекому.


Представник іншого Інтернет-провайдера – ТОВ ІСП «Шторм» Валерій Петушинський повідомив, що фахівцями підприємства окрім міст Кропивницького та Олександрії створено оптоволоконну мережу у Суботцях (Знам'янський район), Соколівці, Созонівці та Підгайцях (Кіровоградський район) та частково у Знам'янці. На етапі будівництва перебувають мережі у Бережинці та Великій Северинці (Кіровоградський район), Смоліному та Березівці (Маловисківський район) та Лікарівці (Олександрійський район).


Незважаючи на те, що Інтернет-провайдери вживають практичні кроки аби розширити доступ сільського населення до всесвітньої інформаційної мережі, ця проблема залишається надзвичайно гострою. За цим показником область входить в останню п’ятірку регіонів України.


1278Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: