Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/23/na-kirovogradschini-pidtverdilis-dva-vipadki-zahvorjuvannja-na-botulizm.htm
новини, 23 листопада 2017

На Кіровоградщині підтвердились два випадки захворювання на ботулізм



Як раніше повідомлялося, 13 листопада поточного року, в результаті смачного частування тушонкою домашнього приготування, до Олександрійської ЦРЛ було госпіталізовано двох мешканців Олександрійського району з підозрою на ботулізм.


14 листопада до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” була доставлена кров хворих для проведення діагностичного дослідження - - повідомляє Кіровоградського обласного лабораторного центру.


Згідно результатів серологічного дослідження крові хворих від 20.11.2017р. №№1869-1870, які було проведено методом постановки реакції нейтралізації на білих мишах з сироватками діагностичними ботулінічними типів «А», «В», і «Е» – виявлено ботулотоксин типу «В» в обох випадках.


На закінчення хотілося б відзначити, що випадки захворювання на ботулізм спостерігаються майже в кожній області. Тож будьте пильними, бережіть себе та оточуючих.



1597Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: