Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/21/z-pochatku-roku-robotodavtsi-kirovogradschini-nadali-maizhe-30-tis-vakansii.htm
новини, 21 листопада 2017

З початку року роботодавці Кіровоградщини надали майже 30 тис вакансій


Протягом січня-жовтня 2017 року, до служби зайнятості області звернулось 4,6 тисяч роботодавців, які надали відомості про 29,0 тисяч вільних вакансій, що значно більше ніж у минулому році. Так, чисельність роботодавців, які звернулись до служби зайнятості, збільшилась, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 2,3%, а кількість вакансій –на 9%, інформує в.о. директора обласного центру зайнятості Лілія Колесник.


У обласному центрі зайнятості підкреслили, що з огляду на активізацію економічних процесів у державі та в областізокрема, реалізовується соціальний проект під лозунгом «Живи та працюй в Україні», головною метою якого є пожвавлення на ринку праці України. Організатором проекту виступила Державна служба зайнятості(Центральний апарат)за підтримки органів місцевої влади. У рамках проекту у всіх регіонах України, у т.ч. Кіровоградській області, триває інформаційна компанія, спрямована на допомогу безробітних громадян у працевлаштуванні, а роботодавцям – в укомплектуванні вільних робочих місць та вакантних посад. Зокрема, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на ринкоутворюючих  підприємствах області. 


За січень-жовтень 2017 року,чисельність осіб, працевлаштованих за сприяння центрів занятості області, становила 19,2 тис. При цьому, кожен четвертий з них був  працевлаштований у період до надання статусу безробітного. Крім того, 9,7 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. 


З метою забезпечення відповідного професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи, у січні-жовтні 2017 року за сприяння служби зайнятості області 5,7 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, 91 особа навчалася у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. 


Завдяки підвищенню результативності діяльності центрів зайнятості області щодо сприяння  працевлаштування громадян, чисельність безробітних станом на 01 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датоюминулого року, скоротилася на 6% (на 749 осіб) та становила 11,7 тис. осіб.


Додаткову інформацію можна отримати у відділі статистики та прогнозування  Кіровоградського ОЦЗ за номерами: (0522)22-15- 47; (0522)32-28-76.


889Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: