Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/21/u-selah-i-selischah-kirovogradschini-pobudujut-novi-medichni-ambulatorii.htm
новини, 21 листопада 2017

У селах і селищах Кіровоградщини побудують нові медичні амбулаторії


Наступного року в державі заплановано розпочати реалізацію амбітного проекту із будівництва сучасних сільських амбулаторій, при яких розміщуватимуться квартири для лікарів та гаражі для службового автотранспорту. Орієнтовна вартість одного такого будівництва, включно із придбанням обладнання та мобільного медичного транспорту, складатиме близько 5 мільйонів гривень. На Кіровоградщині, за попередніми припущеннями, заплановано збудувати близько двадцяти таких амбулаторій (1-2 на район – залежно від кількості населення). Про це повідомив голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щотижневій апаратній нараді, зазначивши, що сільську амбулаторію такого рівня нещодавно відкрили після реконструкції у селищі Нова Прага Олександрійського району.


– Минулого тижня я мав можливість побачити результат капітального ремонту цього медичного закладу. Я вважаю, якщо амбулаторії такого рівня будуть у наших селах і селищах, то все буде добре з нашою охороною здоров'я. Інвестиції у цей заклад склали 2,4 мільйона гривень, – підкреслив Сергій Кузьменко.


Проекти будівництва сільських амбулаторій буде запропоновано Урядом. Нові будівлі зводитимуть у тих населених пунктах, де такі медичні заклади відсутні або розміщені в нетипових пристосованих приміщеннях, що не відповідають нормам.

– Вважаю, що до двадцяти таких сучасних амбулаторій має з'явитися у різних регіонах нашої області. Це і буде відповідь, що таке медична реформа в Україні і на Кіровоградщині зокрема. Працюємо у цьому плані, готуємося до реалізації наступного року амбітного проекту з розвитку сільської медицини, – наголосив голова облдержадміністрації.


1074Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: