Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/17/v-otg-stvorjuvatimut-pidrozdili-mistsevoi-pozhezhnoi-ohoroni.htm
новини, 17 листопада 2017

В ОТГ створюватимуть підрозділи місцевої пожежної охорони


Перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Під час засідання розглядалося два питання.


Про хід створення, утримання та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони і добровільних пожежних дружин на об’єктах різної форми власності у межах адміністративно-територіальних одиниць області поінформував заступник начальника управління із запобігання надзвичайним ситуаціям УДСНС України в області Василь Штогрін. За словами посадовця, сьогодні існує система, за якою державні пожежно-рятувальні частини розміщуються переважно в районних центрах. Однак, ця система не є досконалою, оскільки не завжди можна забезпечити прибуття рятувальної команди на об’єкт у встановлений 20-хвилинний термін. Нині, в умовах децентралізації (із урахуванням Перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад), необхідно створювати окремі підрозділи місцевої пожежної охорони (МПО) в новостворених об’єднаних територіальних громадах та забезпечити їх подальшу роботу. На Кіровоградщині функціонує 13 ОТГ, у яких відбулися вибори. У 9 з них потреби в МПО немає, оскільки там діють державні пожежні частини ДСНС, а в Соколівській, Ганнівській, Великоандрусівській та Первозванівській громадах необхідно створити відповідні підрозділи. З головами зазначених громад уже проведено зустрічі, під час яких обговорено питання місця розташування підрозділів МПО, оптимальної кількості рятувальників тощо. Придбати пожежні автомобілі і обладнання планується за рахунок коштів ДФРР у співфінансуванні з місцевими бюджетами. Відповідні проекти вже надіслано на розгляд до Мінрегіону.


Після заслуховування доповіді, Сергій Коваленко наголосив, що підготовчу роботу зі створення підрозділів МПО потрібно проводити також у тих громадах, де очікують на перші вибори і де тільки розпочали об’єднавчі процеси, оскільки лише вони будуть відповідальними за пожежну безпеку на своїх територіях.


Учасники засідання також заслухали і обговорили інформацію в.о. заступника начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України в області Романа Педана про стан утримання захисних споруд цивільного захисту області та проведення їх інвентаризації. За його словами, нині в області налічується 668 захисних споруд. Цього року проводилися планові огляди цих об'єктів, за результатами яких встановлено, що 94 з них – готові, 445 – обмежено готові і 129 – не готові до прийняття осіб, які укриваються. До того ж, на 77 захисних спорудах необхідно завершити інвентаризацію. Сергій Коваленко наголосив, що зараз формуються місцеві бюджети на наступний рік, у яких керівникам територій треба передбачити фінансування на проведення інвентаризації і приведення в готовність захисних споруд.


За результатами засідання комісії прийнято відповідні рішення.


1139Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: