Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/16/starshoklasniki-kompaniivschini-vivchali-tendentsii-vitchiznjanogo-rinku-pratsi-foto-.htm
новини, 16 листопада 2017

Старшокласники Компаніївщини вивчали тенденції вітчизняного ринку праці (ФОТО)


У рамках проведення місячника профорієнтації молоді «Професійні горизонти», спеціалістами Компаніївського районного центру зайнятості, протягом листопада, проводяться різноманітні заходи для незайнятої, учнівської та студентської молоді. 


Так, цікавий інтерактивний захід провела для старшокласниківПершотравенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів провідний фахівець з питань зайнятості Алла Ярощук. Під час уроку обговорювалися питання вдалого та невдалого вибору професії, актуальних на ринку праці професій, перспектив затребуваності тих чи інших спеціалістів у майбутньому. Увагу дітей було зосереджено на тому, яких змін зазнали такі поширені на селі професії, як тракторист, комбайнер, слюсар з ремонту сільськогосподарської техніки та яких саме знань вони потребують.

 

Також А. Ярощук надала випускникам поради щодо успішного вибору професійної діяльності та продемонструвала профорієнтаційні відеоролики про професії які мають попит на вітчизняному ринку праці. Найбільше цікавості у дітей викликали загадки та ребуси про професії.

 

Більшість учнів, які визначились із професійним вибором повідомили, що хочуть навчатись на вчителя, лікаря, електрика, автомеханіка та тракториста. Для тих, хто вагався у своєму професійному визначенні, або ж навпаки, бажав отримати підтвердження його правильності, проводилось експрес-тестування.


Окрім цього, у рамках заходу діяли консультпункти, де бажаючим надавалися індивідуальні консультації з елементами мотивації особи до активної поведінки на ринку праці, а також з юридичних та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням та підбором кадрів.



1035Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: