Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/14/u-kropivnitskomu-nezabarom-rozpochnetsja-festival-dokumentalnogo-kino-docudaysua.htm
новини, 14 листопада 2017

У Кропивницькому незабаром розпочнеться фестиваль документального кіно DocudaysUA


 Ексклюзивні зразки світового документального кіно можна буде переглянути безкоштовно з 20 по 27 листопада включно щодня о 17:00  у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д. Чижевського. Про це сьогодні на прес-конференції у “Прес-клубі реформ” повідомили організатори фестивалю у Кропивницькому – представники ГО “Флора” та ГО “Територія успіху”.

Основна мета фестивалю DocudaysUA сприяти популяризації і розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні. Цьогоріч у Кропивницькому мандрівний фестиваль побуває вже дев'ятий раз.


«Ми плануємо показ 14-ти фільмів. Серед них є як короткометражні фільми так і повнометражні. Фестиваль проходитиме з 20 по 27 листопада, щодня у бібліотеці Чижевського о 17:00, вхід вільний. Щодня нова стрічка, а після перегляду можна буде поспілкуватись, поділитись враженнями та своїми почуттями. В рамках фестивалю буде багато інсталяцій, цікавих зустрічей з деякими з режисерів та учасниками стрічок», - розповіла Юлія Ярова, координатор показів 14-го Мандрівного фестивалю DocudaysUA у Кропивницькому.


У програмі на глядачів чекають зустрічі із режисерками Олександрою Чупріною (фільм “Щоденник”), а також Марією та Анастасією Старожицькими (стрічка “Війна химер”) крім того щодня після перегляду стрічок – обговорення і тематичні дискусії із запрошеними гостями про урбаністику, війну, вимираючі села, культуру Японії, стосунки батьків і дітей, музику, екологію, культурне, історичне та етнічне різноманіття нашого міста.


«Ми прагнемо не просто показати фільми, а хочемо викликати емоції. Тож переглянути фільми матимуть змогу не тільки всі охочі глядачі, які завітають на перегляди у бібліотеку Чіжевського, а й ті хто зараз перебуває у закладах пенітиціарної системи (закриті перегляди), та учні деяких шкіл міста», - додала Інга Дуднік, виконавчий директор ГО “Територія успіху”, організатор закритих показів стрічок фестивалю.


«Фільми, які показуватимуть в рамках фестивалю DocudaysUA не можна буде побачити ніде. Вони усі захищені авторським правом. Тому приходьте на фестиваль та насолоджуйтеся приємним переглядом», - говорить Людмила Шестакова, виконавчий директор громадської організації «ФЛОРА» (організатор відкритих показів та показів стрічок фестивалю у навчальних закладах Кропивницького.


Слідкувати за анонсами та новинами фестивалю можна на сторінках ГО "Флора" ,  ГО "Територія успіху"  та DocudaysUA у Фейсбуці.


Відео прес-крнфкренції можна переглянути на сторінці сайту "Кіровоград24" у фейсбуці в розділі ВІДЕО

1253Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: