Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/14/kolektiv-dp-kirovogradteplo-stav-zaruchnikom-gazovikiv-ta-derzhavnih-vikonavtsiv.htm
новини, 14 листопада 2017

Колектив ДП «Кіровоградтепло» став заручником газовиків та державних виконавців


     

13 листопада 2017 року у програмі «Подробиці» телеканалу «Інтер» транслювався сюжет щодо критичної ситуації на найбільшому теплопостачальному підприємстві м. Кропивницький у період підготовки та початку опалювального сезону 2017/2018.

     

Коментар щодо питань, порушених в інформаційному випуску телеканалу «Інтер» надав в.о. директора Таран А.В.

     

На даний час ДП «Кіровоградтепло» працює в надскладному режимі, аналогів якого не було з початку існування підприємства. У зв’язку із заборгованістю перед енергопостачальними компаніями, що безпосередньо пов’язана із заборгованістю держави перед підприємством, з 2015 р. ДП «Кіровоградтепло» працює при арештованих рахунках.

     

При цьому держава не виконує в повній мірі умови Закону України № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», зокрема в частині відшкодування різниці в тарифах ( заборгованість держави перед підприємством становить понад 120 млн. грн.)

    

Також на погіршення фінансового стану ДП «Кіровоградтепло» значною мірою вплинув той факт, що депутатським корпусом попереднього скликання, всупереч положень Закону України «Про теплопостачання», не були підтримані численні звернення підприємства щодо зменшення розміру орендної плати встановленої на рівні 6%, які мали на меті не допустити підвищення тарифів на послуги теплопостачання.

     

Окремо хотілося б висловити вдячність представникам органів місцевого самоврядування та депутатам Кіровоградської міської ради, що з розумінням поставились до підприємства, та підтримали його в цій критичній ситуації, а саме встановили підприємству пільгову ставку орендної плати у розмірі 0,5% на час подолання кризи.

     

Проте, рахунки підприємства і досі залишаються арештованими, органи державної виконавчої служби блокують проведення виплат заробітної плати працівникам підприємства, підприємство не має можливості провести у достатніх обсягах закупівлю необхідних товарів і паливно - мастильних матеріалів для проведення невідкладних робіт для ліквідації аварійних ситуацій, що безумовно створює загрозу стабільного проходження опалювального сезону 2017/2018 р.

     

Переглянути сюжет можна тут.



1617Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Володимир15 листопада 2017 10:36
0
А при чому тут газовики?
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: