Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/13/zhodna-z-komand-uchasnits-junatskoi-ligi-z-akademii-kropivnitskoi-zirki-ne-zmogla-v-zakljuchnomu-turi-zdolati-harkivskii-arsenal-.htm
новини, 13 листопада 2017

Жодна з команд-учасниць юнацької ліги з Академії кропивницької «Зірки» не змогла в заключному турі здолати харківський «Арсенал»


Жодна з команд-учасниць ДЮФЛ України з Академії кропивницької «Зірки» не змогла в заключному перед зимовою паузою турі здолати харківський «Арсенал». Лише найменші футболісти, підопічні Андрія Антонова зіграли внічию, решта ж колективів – програли.


Дебют поєдинку проти «Арсеналу» вселив надію на позитивний результат для «Зірки» U-17. Спочатку, підопічним Антона Антонова вдався гострий контрвипад три в два, але пас на зовсім вільного Владислава Фіофілатова в потрібний момент його партнер не віддав.


Пізніше, філігранна передача до штрафної зони, між двох опонентів вдалася Владиславу Савенку, але наш нападник поспішив із ударом. Після цього, натиск на ворота гостей став іще більшим, але чудовий пас із глибини не зумів замкнути Савенко. І тут же, після прекрасної позиційної атаки ще один наш гравець міг забивати, але йому, як нам здалося, голкіпер харківської команди завадив, порушуючи при цьому правила – просто збивши опонента. Тільки арбітр гри цього в моменті не побачив порушення.


На жаль, як то часто буває, гол у наші ворота прийшов ні звідки. Капітану харківчан, після відскоку м’яча від землі вдався шалений постріл із метрів 25-ти. Шанси у Владислава Осіпова відбити удар були, якби наш голкіпер не задалеко вийшов із воріт, а так, отримав «за шиворіт» – 0:1.


Після цього дещо активізувалися гравці атаки «Зірки», але харків’яни зіграли просто чудово в обороні. Небезпека, якщо й виникала то переважно завдяки навісним передачам Владислава Фіофілатова, якого партнери, на жаль у цьому протистоянні не надто й підтримували.


Уже в другому таймі Іван Зорін небезпечно пробивав зі штрафного, воротар гостей відбив м’яч прямо перед собою, але ніхто з кропивничан не зумів зіграти на добиванні. Дещо пізніше, став помітним і Андрій Назарик. Спочатку, він прострілював у штрафний майданчик гостей, але ніхто з опонентів не зумів замкнути передачу. А потім наважився на удар з-за меж штрафної – не точно.


Будемо відвертими, жодна з команд не продемонструвала класної комбінаційної гри з великою кількістю небезпечних моментів. Тільки от уже під завершення гри кропивничани сповна могли розраховувати на пенальті. Сергій Грабов увірвався у вільну зону в штрафний харків’ян, а суперник, аби завадити нашому гравцеві здійснити результативну дію, стрибнув тому прямо в ноги, до м’яча й близько не діставшись. Тільки от арбітр гри знову порахував, що порушення не було – 0:1 – несправедлива поразка команди Антона Антонова.


«Зірка» U-17 (Кропивницький) – «Арсенал» U-17 (Харків) – 0:1 (0:1).


Підопічні Дмитра Кононченка впродовж усього матчу володіли перевагою над суперником, але пропустили гол уже в компенсований до другого тайму час і в підсумку поступились. При цьому самі не реалізували декілька гарних моментів. У першій половині зустрічі можна пригадати удари Данила Шеремети та Богдана Гори, які відбив воротар. Після перерви «Зірка» U-16 заграла ще краще: додала в швидкості, в русі, створила ще більше нагод, обклала штрафний майданчик суперника кутовими. Найкращий шанс забити, й скоріш за все, вирвати перемогу втратив Дмитро Марков. Після флангового прострілу від Богдана Гори, з вигідної позиції Марков пробив вище воріт. Усе йшло до нічиєї, але одна-єдина контратака «Арсеналу» завершилась дальнім ударом, з яким Денис Ферт упоратися як слід не зміг. Спочатку ніби зловив м’яч у руки, але одразу ж випустив його і один з гравців господарів заштовхав його у ворота. Тож, поразка – 0:1.


«Арсенал» U-16 (Харків) – «Зірка» U-16 (Кропивницький) - 1:0 (0:0).


Підопічним Дмитра Донченка протистояли аутсайдери групи. Тільки от з перших хвилин ініціативу на себе взяли саме гості. Харків’яни одразу ж почали створювати реальні нагоди для того, щоб забити. Спочатку, один з гравців гостей з дальньої відстані потужно пробив під поперечину, але наш голкіпер зіграв чудово, відбивши м’яч на кутовий. Втім, перевага у опонентів була значною, а тому невдовзі вона втілилась у забитий гол – 0:1. Пізніше вже наш футболіст завдавав непоганого удару, але не вистачило точності. А от біля протилежних воріт було куди спекотніше. Гравець суперників вийшовши на «побачення» з нашим воротарем, не зумів переграти Дениса Баковського. Але згодом арбітр призначив пенальті, який харків’яни реалізували – 0:2. І от лише після цього почали «прокидатися» господарі поля. Так, отримали реальну нагоду забити, але вихід віч на віч із воротарем не реалізував нападник нашої команди.


А вже по перерві картина матчу абсолютно змінилася. Атакували виключно «зіркові», а гості перейшли до гри на контратаках, в якій вони виявилися слабкими так і не створивши жодної реальної нагоди забити втретє. А підопічні Дмитра Донченка, якраз, і мали вдосталь шансів аби скоротити або ж і зовсім зрівняти рахунок. Спочатку, Владислав Кіяниця зі штрафного влучив у поперечину воріт харків’ян. Пізніше, декілька разів з-за меж штрафної пробивав Бадецький. А згодом наші гравці таки зуміли забити. Навіс зі штрафного замкнув Дмитро Грабенко – 1:2.


Далі в нас був чудовий «постріл» зі штрафного, але голкіпер суперника витягнув м’яч із-під поперечини. І як не намагалися наші юнаки відновити рівновагу, скільки б іще не створили чудових гольових нагод, але їм так і не вистачило елементарного фарту. Як наслідок, незаслужена поразка з рахунком 1:2. Хоча, напевно, підопічним Дмитра Донченка варто вже зрозуміти, що матч розпочинається на першій хвилині, а не на 36-й.


«Зірка» U-15 (Кропивницький) – «Арсенал» U-15 (Харків) – 1:2 (0:2).


Гол за «Зірку»: 1:2, Грабенко Дмитро.


Єдиний бал у залік Академії ФК «Зірка» в цьому турі принесли найменші учасники ДЮФЛ України. З перших до останніх хвилин підопічні Андрія Антонова застосовували проти опонентів високий пресинг, нанесли по воротах суперника більше 15-ти ударів, але всі вони прийшлися в голкіпера. Найкращим шансом для того, аби забити, у кропивничан був вихід сам на сам, але і його наші юні футболісти не використали. Але зважаючи на те, як зіграли інші наші колективи в цьому турі, то й нічия 0:0 є досягненням. Хто б міг подумати, що команда, котра в усіх групах йде нижче за нашу, зможе відібрати в «Зірки» стільки очок.


«Арсенал» U-14 (Харків) – «Зірка» U-14 (Кропивницький) - 0:0 (0:0).



1101Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: