Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/13/na-kirovogradschini-rjatuvalniki-proishli-trenuvannja-na-smuzi-psihologichnoi-pidgotovki-foto-.htm
новини, 13 листопада 2017

На Кіровоградщині рятувальники пройшли тренування на смузі психологічної підготовки (ФОТО)



З метою підвищення рівня підготовки особового складу при роботі в засобах індивідуального захисту органів дихання 13 листопада на смузі психологічної підготовки пройшли заняття з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону, аварійно-рятувального загону спеціального призначення та 19-ої, 24-ої, 28-ої Державних пожежно-рятувальних частин Управління ДСНС в області.


Навчальною метою таких тренувань є практична та психологічна підготовка бійців пожежно-рятувальних підрозділів до роботи у різних обставинах: у задимленому та токсичному середовищі, в умовах високих температур, при загрозі вибухів та обвалів, на висотах та у підвалах. Крім того, такі тренування забезпечують формування у рятувальників високих вольових та професійно-бойових психологічних якостей, необхідних для виконання завдань за призначенням - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


На смузі імітуються місця та впливові фактори пожежі, створюються характерні складнощі та перешкоди, вводяться елементи несподіванки. Саме за таких умов співробітники державних пожежно-рятувальних підрозділів Кіровоградської області в апаратах захисту органів дихання та тепловідбивних костюмах, демонстрували свою професійну майстерність та готовність до виконання завдань за призначенням.


Такі заняття в системі підготовки працівників підрозділів Управління вкрай необхідні, адже, як від злагодженості та оперативності дій підрозділів загалом, так і від уміння орієнтуватися у складній ситуації кожного рятувальника, нерідко залежать людські життя.


            

1237Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: