Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/23/z-pochatku-roku-kirovogradschina-pererahuvala-do-kazni-ponad-213-mln-grn-resursnih-platezhiv.htm
новини, 23 жовтня 2017

З початку року Кіровоградщина перерахувала до казни понад 213 млн грн ресурсних платежів


Протягом січня-вересня 2017 року платники рентних платежів – надрокористувачі регіону спрямували до зведеного бюджету країни                  213,6 млн гривень. Згідно з розподілом коштів до державного бюджету надійшло 149,8 млн грн, бюджети місцевих громад поповнились на 63,8 млн гривень, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


У загальній сумі сплачених, так званих, ресурсних платежів найбільша доля припадає на плату за користування надрами для видобування корисних копалин – 82,8 відсотків або 176,8 млн гривень. Наступною за розміром є плата за спеціальне водокористування – понад 15 відсотків або 32,4 млн гривень. На рентну плату за спеціальне використання лісових ресурсів припадає близько              1,8 відсотка або 3,8 млн гривень. Плата за користування радіочастотним ресурсом України склала 600 тис. гривень.


В.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний звернув увагу платників  рентної плати за користування надрами на те, що надра та корисні копалини в них є одним з основних елементів забезпечення розвитку та належної роботи більшості секторів економіки. Тому ефективне використання мінерально-сировинних ресурсів та зростання надходжень рентних платежів сприятиме подальшому розвитку Кіровоградського регіону.


Довідково: наказом Міністерства фінансів України від 31.05.2017 №545 внесено зміни до податкової декларації з рентної плати. У зв’язку з цим ДФС України розроблено форму Декларації та опис алгоритму контролю для арифметично-логічної перевірки даних документів звітності у процесі його автоматизованої обробки відображення показників в інтегрованих картках платників до них, які почали подаватися з 1 жовтня 2017 року.



1018Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: