Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/20/pratsivnikami-podatkovoi-militsii-pripineno-dijalnist-chergovogo-konvertatsiinogo-tsentru-.htm
новини, 20 жовтня 2017

Працівниками податкової міліції припинено діяльність чергового „конвертаційного центру”


Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області спільно з працівниками прокуратури області припинено діяльність „конвертаційного центру”, який діяв на території Кіровоградського регіону, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


Групою у складі 4 осіб розроблено та впроваджено в діяльність злочинні схеми, основною ціллю яких було ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. 


В результаті проведених в установленому законом порядку заходів, встановлено, що вказані особи для реалізації свого злочинного умислу використовували підконтрольні їм суб’єкти господарювання. Останні, у свою чергу, надавали послуги з формального відображення руху товарно-матеріальних цінностей, придбаних за кордоном, та оплати за них у безготівковій формі. Реально товар імпортерами та/або виробниками відпускався за готівку на адресу кінцевого споживача або суб’єктів господарювання, які не зареєстровані платниками ПДВ та не потребують супровідних документів, що засвідчують право формування податкового кредиту.


Протягом 2015-2017 років злочинцями проконвертовано близько                          50 млн грн, державі завдано збитки у вигляді несплачених податків на мільйони гривень.


В місцях реєстрації підконтрольних злочинцям підприємств вилучено грошових коштів в національній валюті на загальну суму понад 160 тис грн,                       5 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерна техніка, фінансова та бухгалтерська документація, чорнові записи та інше. На банківські рахунки суб’єктів господарювання, які діяли у складі „конвертаційного центру”, накладено арешти, заблоковано близько 100 тис. гривень.


На даний час тривають слідчо-оперативні заходи, направлені на збір доказової бази та встановлення джерел погашення завданих державі збитків.



881Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: