Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/14/ponad-70-mlrd-grn-potribno-na-oplatu-subsidii-tsogo-roku-minsotspolitiki.htm
новини, 14 жовтня 2017

Понад 70 млрд грн потрібно на оплату субсидій цього року – Мінсоцполітики


Для того, щоб оплатити субсидії у поточному році, Україні потрібно понад 70 мільярдів гривень, повідомляє "Українська правда".


Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко у коментарях для статті "Дзеркала тижня".


За словами Музиченка, розпочати новий рік без боргів Україна зможе лише в тому разі, якщо в найближчі два місяці обсяг фінансування субсидій буде збільшено ще на 10 млрд грн. Тобто фактично на оплату субсидій цього року потрібно понад 70 млрд грн.


"Бюджет майбутнього року передбачає, що на субсидії з держскарбниці витратять 55 млрд грн. Проте, наскільки виправдана ця цифра, судити складно. По-перше, ми досі не знаємо, якою буде ціна на газ, отже, і вартість опалення. По-друге, ми досі не знаємо кількості людей, які претендуватимуть на одержання субсидій у наступному опалювальному сезоні", - зазначає автор статті.


Водночас, за приблизними оцінками Мінсоцполітики, реальне зростання доходів населення у цьому році становило 35%, тому кількість одержувачів субсидій має зменшитися приблизно на 10%, до 5-5,5 млн сімей.


1732Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: