Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/13/operativniki-fiskalnoi-sluzhbi-kirovogradschini-vijavili-46-kriminalnih-pravoporushen-ekonomichnoi-sprjamovanosti.htm
новини, 13 жовтня 2017

Оперативники фіскальної служби Кіровоградщини виявили 46 кримінальних правопорушень економічної спрямованості


За матеріалами оперативних підрозділів ДФС Кіровоградської області протягом січня-вересня 2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 46 кримінальних правопорушень економічної спрямованості. З них 18 – за фактами ухилення від сплати до бюджету податків, 9 – за фактами незаконної реалізації алкогольних напоїв, виготовлених з недоброякісної сировини, 8 - у сфері державних закупівель та 7  – за фактами фіктивного підприємництва. Оголошено підозри про скоєння злочинів вісьмом особам, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


З початку року в ході оперативного супроводження досудового розслідування кримінальних проваджень  відшкодовано завдані державі збитки у розмірі 2,5 млн гривень. 


Як зазначають у відомстві,  зусилля податкової міліції були спрямовані на здійснення заходів з детінізації економіки за рахунок руйнування злочинних схем. Так, у цьому році було припинено діяльність конвертаційного центру, до складу якого входило 43 підприємства з ознаками фіктивності, а також центру мінімізації митних платежів, до складу якого входили чотири суб’єкти господарювання. Ймовірні втрати бюджету за рахунок митних надходжень склали 3,7 млн гривень. За результатами відпрацювання суб’єктів господарювання – так званих «вигодонабувачів» до державної скарбниці надійшло 4,7 млн. гривень.


При цьому, як зазначив в.о. начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний,  головною ціллю усіх цих заходів є відшкодування завданих державі збитків. Тому з дев’яти направлених до суду кримінальних проваджень два - з клопотанням про звільнення  від кримінальної відповідальності у зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків. 



1049Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: