Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 вересня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/09/21/pres-klub-batki-pidozrjujut-direktora-kutsevolivskoi-shkoli-u-zamovchuvanni-epidemii.htm
новини, 21 вересня 2017

Прес-клуб: Батьки підозрюють директора Куцеволівської школи у замовчуванні епідемії


Сьогодні, 21 вересня, о 16:30, в Прес-клубі м.Кропивницького  (вул. Соборна, 1-А, ТЦ «Копілка», 3-й поверх) відбудеться прес-конференція представників громади села Куцеволівки Онуфріївського району, які розкажуть про загрозливу ситуацію, що склалася в селі через систематичне приховування директором Куцеволівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проблем, які потребують належного інформування, реагування та вирішення.


Минулорічний навчальний сезон 2016-2017 років в Куцеволівській школі пройшов зі скандалом, в якому зазнала шкоди дитина початкових класів, і через безвідповідальність та непрофесійність в діях адміністрації школи, мати дитини, що зазнала страждань, була змушена забрати свою дитину з Куцеволівської школи й возити щодня вже до іншого села. Головною проблемою в тій ситуації, що викликала небезпідставні претензії з боку матері дитини, стала бездіяльність та непрофесійність директора школи, який прагнув приховати, замовчати та знехтувати проблемою.


Здавалося, що в новому навчальному році попередні пристрасті вщухли і батьки дітей мали би бути спокійними за своїх дітей та умови навчання в школі. Але на жаль, цього тижня виникли нові загрозливі обставини, що не залишають батьків тепер у спокої. В атмосфері утаємниченості, недосказаності, непоінформованості – в школі почали в терміновому порядку лікувати дітей від певної хвороби, при цьому вимагаючи від батьків не розголошувати таємницю, не ставити додаткових запитань і просто «годувати» своїх дітей пігулками «без інструкції» (невідомого змісту й походження). Тобто, чітко прослідковується рецидив минулорічної практики директора школи замовчувати проблему, приховувати правду, не надавати батькам всієї повноти інформації для об`єктивної оцінки можливих ризиків і загроз, що у свою чергу викликало у батьків побоювання про епідемію хвороби в школі. 



В ситуації, що склалася, батьки дітей вирішили не мовчати і не піддаватися на умовляння директора школи, й натомість вирішили звернутися до депутатів районної ради, обласної ради, а згодом і до правозахисника «Української правозахисної агенції» за сприянням, консультаціями і допомогою. Бажання батьків звернутися до представників ЗМІ стало чітко обумовленим через прагнення набуття кращої поінформованості та належної реакції з боку органів державної влади у галузях освіти та охорони здоров`я, аби мінімізувати можливі ризики для своїх дітей.



Учасники прес-конференції:

Лавецька Наталія Миколаївна– член батьківського комітету учнів Куцеволівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Волошина Інна Юрієвна – мати, що була змушена перевести свою дитину до школи в іншому селі, аби уникнути страждань дитини.

Павло Дейнеко – правозахисник, керівник ГО «Українська правозахисна агенція».


1921Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Олесь22 вересня 2017 01:11
0
Шановні журналісти велика вдячність вам за підтримку батьків, я як депутат особисто зустрівся із проблемою порушення прав громадян в цій школі. На привеликий жаль Онуфріївський відділ освіти став на сторону керівника школи, який відчувши безнаказанність зібрав загально батьківські шкільні збори і на них принизив честь сімї постраждалого хлопчика. Також виявилося, що бездіяльність приводить до ще гірших наслідків і це підтвердив останній випадок в цій школі.
Маю надію, що розголос цієї проблеми допоможе розтавити все на свої місця.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: