Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/08/19/oleksandriiski-robotodavtsi-obgovorili-kadrovi-potrebi.htm
новини, 19 серпня 2017

Олександрійські роботодавці обговорили кадрові потреби


Про професійну підготовку кадрів для задоволення потреб роботодавців йшлося на засіданні круглого столу, що відбувся на базі Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.До обговорення долучились роботодавці міста та району, зокрема ТОВ ТД «Укрнасоссервіс», ТОВ ЗПТУ «Віра-Сервіс Інтермаш», ТОВ «НВО «Олександрійські крани, обладнання, системи», ТОВ «Олександрійська ливарна компанія», ТОВ «Олександрійський рудоремонтний завод», ТОВ «Електромеханічний завод «Етал», ТОВ «Підйомно - транспортне устаткування».


Зазначалося, що стан сучасного ринку праці характеризується низкою проблем, головною з яких є невідповідність кадрових потреб роботодавців професіональним можливостям осіб, які вже працюють, або претендують на заміщення вакантних посад. В умовах інноваційних перетворень на ринку праці – впровадження нових технологій виробництва, розвитку економіки, виникає необхідність у висококваліфікованих кадрах, конкурентоспроможних на ринку праці. Саме тому професійне навчання безробітних відповідно до потреб ринку праці та замовлень роботодавців визначено одним із пріоритетних напрямів діяльності державної служби зайнятості.


Крім цього, увагу присутніх акцентовано на тому, що організація професійного навчання здійснюється за наступними напрямами: професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних під конкретне замовлення роботодавців, що забезпечує розширення професійної компетенції працівників, набуття допоміжних знань з нових технологій виробництва. Не залишилось поза увагою учасників круглого столу й питання підвищення конкурентоспроможності деяких категорій громадян шляхом видачі їм ваучера для здійснення перепідготовки, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з  пріоритетними видами економічної діяльності, здобуття освіти на базі відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня. 


Присутніх поінформовано й про результати співпраці в даному напрямку з підприємствами Олександрійського району, а також присутні обговорили переконливі приклади та переваги організації  професійного навчання за сприяння служби зайнятості, прийняли відповідні рішення.


1688Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: