Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/08/18/v-regionah-pochinajut-pratsjuvati-eksperti-z-mistsevih-finansiv.htm
новини, 18 серпня 2017

В регіонах починають працювати експерти з місцевих фінансів


Команда експертів з питань децентралізації поповнює ряди. В Києві пройшли підготовку регіональні експерти з місцевих фінансів. Їхнім завданням буде консультаційна підтримка та практична допомога об’єднаним територіальним громадам у питаннях формування та виконання бюджету, здійснення аналізу та розрахунків фінансової спроможності перспективних громад, які планують об’єднуватися чи приєднатися до вже існуючих громад.  Про це повідомила Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіоні.


«Ми провели досить змістовний семінар для експертів з місцевих фінансів, які тепер в регіонах, в громадах будуть надавати консультації щодо формування бюджетів, розрахунків фінансової спроможності майбутніх громад, а також інших питань, пов’язаних з ефективністю виконання місцевих бюджетів. Вони стануть добрими помічниками на місцях у виконанні завдань реформи місцевого самоврядування», - зазначила Яніна Казюк.


Експерти з місцевих фінансів працюватимуть у складі регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування, які відкриті в усіх регіонах за сприяння Програми «U-LEAD з Європою».


Під час семінару обговорили результати та перспективи фінансової децентралізації, презентували методику оцінки та критерії визначення фінансової спроможності об’єднаних територіальних громад.


Окрему увагу експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні приділили питанням щодо переваг об’єднаних територіальних громад, джерел наповнення доходів місцевих бюджетів, можливостей громад, видаткових повноважень органів місцевого самоврядування, зокрема об’єднаних територіальних громад, порядків розрахунків міжбюджетних трансфертів.


Крім теорії, учасниками семінару виконували  практичні вправи з визначення фінансової спроможності майбутніх об’єднаних громад.


Також серед спікерів семінару - директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Сергій Шаршов та експерт з децентралізації Юрій Ганущак.


Довідка: Семінар організовано за підтримки Програми U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку.


1259Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: