Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/07/26/kropivnichan-zaproshujut-na-prem-erni-pokazi-ukrainskogo-ta-polskogo-dokumentalnogo-kino.htm
новини, 26 липня 2017

Кропивничан запрошують на прем’єрні покази українського та польського документального кіно


З 11 по 13 серпня на Театральній площі Кропивницького відбуватимуться покази фільмів-учасників фестивалю документального кіно просто неба  Lampa.doc. Цього року фестиваль гостюватиме в нашому місті вперше.


Як розповіли на прес-конференції у Прес-клубі реформ Голова проекту Lampa.doc Наталія Красильникова та співорганізаторка заходу в Кропивницькому, керівниця творчої платформи ArtComb Ірина Ніколаєнко, протягом трьох днів усі небайдужі жителі міста матимуть змогу переглянути 12 повно- та короткометражних фільмів виробництва Польщі та України 2016-2017 років.  Ці стрічки дадуть уявлення про те, що сьогодні документують молоді режисери обох країн: хто герої цих історій та якою є мова, що нею говорить чи мовчить кінокадр. Всі польські фільми з програми Lampa.doc стануть українськими прем’єрами, та й, за великим рахунком, вітчизняні роботи, нехай деякі з них навіть були в прокаті, будуть продемонстровані у Кропивницькому вперше.


У тематичному розрізі в програмі фестивалю будуть фільми про музику в людині і людей в музиці - «Jamala.UA» (Україна) та «Варіація на віолончелі соло» (Польща), спорт - «Виграти все» (Україна), документальна комедія з іронією «Перший поляк на Марсі» (Польща) та фільм про колишнього гангстера «Урок ходіння» (Польща), історії на одвічні загальнолюдські теми дітей та батьків «Три розмови про життя» (Польща) та кохання «Тісний зв’язок» (Польща), а також фільми, що покажуть очима документалістів ситуацію в сучасній Україні: «Рідні» (Україна, Німеччина, Латвія, Естонія), «Гострий біль» (Україна), «МА» (Україна), «Коли цей вітер вщухне» (Польща), «Металурги» (Україна).


11-13 серпня покази розпочинатимуться о 21.00 й триватимуть близько трьох годин – тому розраховуйте свій час! А 12 й 13 серпня з 18:00 до 20:30 в приміщені Українського музично-драматичного театру імені Кропивницького відбуватимуться лекції та творчі зустрічі з творцями документального кіно. Окрім того, після показів будуть влаштовані Q&A сесії з документалістами.


Розклад кінопоказів для кожного з міст можна знайти на офіційній сторінці фестивалю у Facebook


Організатори фестивалю дякують за підтримку Державному агентству України з питань кіно, Департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації та особисто голові ОДА Сергію Кузьменку. До проведення у Кропивницькому долучилась також Торгова Марка Олівер Сміт. Головний інформаційний партнер – Кіровоградська обласна державна телерадіокомпанія.


подивитись відео з прес-конференнції можна на сторніці сайту "Кіровоград24" в мережі фейсбук


 

2401Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: