Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/07/26/do-dnja-mista-u-kropivnitskomu-realizujut-kruti-miski-proekti-za-granti-fondu-strizhakova-foto-.htm
новини, 26 липня 2017

До Дня міста у Кропивницькому реалізують круті міські проекти за гранти Фонду Стрижакова (ФОТО)


Культурно-мистецький  фонд громадського діяча Артема Стрижакова дав гранти на креативні міські проекти. Переможців конкурсу ініціатив, який був оголошений наприкінці травня, визначила рада експертів після презентації усіх проектів в залі обласного художнього музею.


Під час самого конкурсу до Фонду «Перспектива» надійшло 14 проектів від жителів обласного центру. Усі учасники мали змогу презентувати свої проекти і відповісти на запитання експертної ради, до якої увійшли відомі діячі культури нашого міста.


Так, містяни у проектах пропонували створити зелені фігури, різноманітні арт-інсталяції, інформаційні вказівники, твори зі стріт-арту, фотозони , арт-локації, провести усілякі культурні заходи та фестивалі. Після обговорень рада експертів визначила найкращі з ініціатив.


Переможцем став проект Кирила Солуянова. Він запропонував створити фотозону з 3D-малюнком  фортеці святої Єлисавети. Відтак у нашому місті вперше з’явиться витвір стріт-арту!


Також у конкурсі переміг проект під назвою «Локація мікс-відпочинку з творчою програмою «ЛІТО-Forever» - якісне дозвілля для громадян». Його автор – співробітник обласної бібліотеки імені Д.Чижевського Світлана Приймак. Вона пропонує облаштувати на Великій Перспективній вулиці зону відпочинку за допомогою сучасних дизайнерських лофт-меблів. Ця локація буде доступна абсолютно для всіх містян і забезпечить цікаве культурне дозвілля всім відвідувачам.


Попри те, що загальний бюджет гранту був вичерпаний на ці проекти, засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков прийняв рішення реалізувати ще один проект, якому до перемоги не вистачило кілька балів. Це проект зі створення арт-інсталяції повітряної кулі, яка стане яскравою та цікавою фото зоною для містян і гостей обласного центру. 


Відтак, жителі міста до свята отримають низку креативних подарунків. Нагадаємо, торік у рамках такого конкурсу грантів від Фонду Стрижакова було реалізовано такі проекти, як «Парасолькова алея», «Поезія стін» та спільний з галереєю «Єлисаветград» конкурс дитячих малюнків.


           


2430Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: