Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/07/25/selischni-radi-spilno-z-tsentrami-zainjatosti-organizovujut-gromadski-roboti.htm
новини, 25 липня 2017

Селищні ради спільно з центрами зайнятості організовують громадські роботи


Нещодавно у приміщенні Долинської районної державної адміністрації за участі заступника голови Долинської райдержадміністрації Олександра Ворони відбувся семінар-нарада з головами міської, селищної та сільських рад району. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та директор районного центру зайнятості Марина Соловйова. 


Серед питань, що розглядалися -  питання організації в районі громадських та інших робіт тимчасового характеру за участі безробітних громадян.


М.Соловйова з використанням інтерактивної презентації розкрила суть та важливість організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. Зазначила, що сьогодні в умовах дефіциту вільних робочих місць для постійної зайнятості місцевих мешканців, особливого значення набувають громадські та інші роботи тимчасового характеру, оскільки вони сприяють пом’якшенню соціальної напруги на ринку праці та забезпечують фінансову підтримку безробітних у період пошуку ними постійної роботи, а також є засобом переходу до постійного працевлаштування. Зокрема зазначила, що протягом поточного року районним центром зайнятості до участі у громадських роботах та інших робіт тимчасового характеру залучено 326 осіб з числа безробітних.


Сьогодні активно у питаннях організації громадських робіт співпрацюють з районним центром зайнятості Молодіжненська селищна, Суходільська, Василівська та Лаврівська  сільські ради, які постійно дбають про чистоту та благоустрій довірених їм території. Ці сільські ради та їх керівники є прикладом для інших населених пунктів району щодо плідної співпраці в залученні безробітних до зазначених робіт.


За інформацією М. Соловйова, директор Долинського районного центра зайнятості, учасники обговорили нормативні документи, які регулюють організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, види громадських робіт, а також можливості місцевих бюджетів щодо виділення додаткових коштів на проведення цих робіт. М.Соловйова акцентувала увагу присутніх на тому, що районний центр зайнятості сприяє організації таких робіт на всіх етапах: від консультативної підтримки до безпосередньої організації робіт і підбору персоналу згідно з потребами територій.


Крім того, М.Соловйова ознайомила представників органів місцевого самоврядування зі станом місцевого ринку праці, послугами, які надає служба зайнятості клієнтам, а також  поінформувала про результати співпраці районного центру зайнятості з роботодавцями у напрямку сприяння працевлаштування мешканців району, у т.ч. шляхом залучення їх до  громадських робіт. 



1421Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: