Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 червня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/06/19/opora-jarinich-i-kuzmenko-znachno-pokraschili-svoi-pozitsii-v-travnevomu-reitingu.htm
новини, 19 червня 2017

ОПОРА: Яриніч і Кузьменко значно покращили свої позиції в травневому рейтингу


За результатами моніторингу ОПОРИ у травні 2017 року два  народні депутати-мажоритарники від Кіровоградщини піднялися у рейтингу, однин – знизив показники, ще два залишилися на попередніх позиціях. Троє з п’яти депутатів, діяльність яких досліджує ОПОРА у Кіровоградській області, у травні не пропустили жодного пленарного засідання парламенту.


У порівнянні з квітнем 2017 року позиції у рейтингу змінилися так: Костянтин Яриніч (ВО 99) – піднявся на 22 місце( з 36-го ), Анатолій Кузьменко (ВО 103) – 37 місце( з 75- го), народний депутат Олесь Довгий (ВО 102) опустився на 64 місце ( з 30-го ), Михайло Поплавський (ВО 101) залишився на 70 місці у рейтингу, Станіслав Березкіна (ВО 100) - 73місце(з 76 - го).


Найбільш активним народним депутатом-мажоритарником з Кіровоградщини став Костянтин Яриніч (фракція партії «Блок Петра Порошенка»). Цей депутат у травні опинився серед лідерів за кількістю поданих запитів (враховуючи співвідношення індивідуальних та колективних запитів). Також став  співавтором трьох законопроектів та двох постанов, відвідав усі пленарні засідання парламенту.


Жодного пленарного засідання Верховної Ради України за моніторинговий період також не пропустив Анатолій Кузьменко (фракція партії «Блок Петра Порошенка»). Депутат став співавтором двох законопроектів та двох запитів. Один із запитів стосується проблем округу -  щодо забезпечення медичними препаратами хворих на цукровий та не цукровий діабет міста Олександрії Кіровоградської області.


У травні  народний депутат Олесь Довгий (Група "Воля народу") був присутній на 6 з 12 пленарних засідань Верховної Ради України. Депутат став автором трьох законопроектів та чотирьох запитів, два з яких стосуються проблем округу. Округ депутат не відвідував.


Михайло Поплавський (Група "Воля народу") у травні не виявив жодної законодавчої активності - не був автором чи співавтором жодної постанови чи законопроекту, не надсилав запитів, не мав виступів у парламенті. При цьому депутат не пропустив жодного пленарного засідання парламенту.


У травні Станіслав Березкіна (Група Партія «Відродження»)відвідав половину пленарних засідань Верховної Ради України. За період моніторингу депутат не став автором чи співавтором законопроектів, постанов та запитів. В окрузі Станіслав Березкіна зустрічався з представниками органів місцевого самоврядування.


В цілому у травні законодавча активність більшості депутатів від Кіровоградщини зросла, натомість активність в окрузі(окрім Станіслава Березкіна), знизилася.


Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.


1146Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: