Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/05/26/strategiju-rozvitku-ob-ednanih-gromad-obgovorili-v-kropivnitskomu.htm
новини, 26 травня 2017

Стратегію розвитку об’єднаних громад обговорили в Кропивницькому


Вчора, 25 травня, в приміщенні Прес-клубу реформ за участі представників об’єднаних територіальних громад відбулось засідання круглого столу «Стратегічне планування – запорука успішного розвитку громад». Організатори заходу поставили собі за мету – обговорити з представниками об'єднаних територіальних громад області питання започаткування стратегічного планування їх діяльності та Стратегій розвитку об’єднаних громад для поширення досвіду успішної децентралізації. 


Серед учасників: голови об’єднаних громад, їх заступники, секретарі, депутати об’єднаних громад, представники ЗМІ. До заходу долучилися й представники обласного центру зайнятості.


Під час заходу представники місцевого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування, офісу реформ регіонального відділення Асоціації міст України в області, ГО «Агентство розвитку територій», ГО «Територія успіху» презентували програми підтримки громад, які фінансуються за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги. 


Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості, проінформував присутніх про можливості співпраці центрів зайнятості з громадами як з безпосередніми роботодавцями (щодо укомплектування кадрами структурних підрозділів, що створюються виконавчими комітетами громад), так і з органами місцевого самоврядування. 


Щодо співпраці з органами місцевого самоврядування, Б.Стоян звернув увагу на тому, що така співпраця має стосуватись не тільки напрямку організації громадських робіт, а й створення на відповідних територіях нових робочих місць для працевлаштування безробітних мешканців, підтримки розвитку підприємництва. Акцентовано увагу на питанні, що потребує спільного вирішення, - забезпечення зайнятості демобілізованих учасників бойових дій. 


З представниками громадських організацій попередньо обговорені питання налагодження співпраці у напрямку реалізації проектів міжнародної технічної допомоги. 


Крім того, сьогодні Б.Стоян провів робочу зустріч з керівником місцевого Центру розвитку місцевого самоврядування Олегом Яременком. У ході зустрічі узгоджені питання налагодження співпраці з обласним центром зайнятості, зокрема, щодо залучення фахівців центрів зайнятості до заходів, що проводяться для представників об'єднаних територіальних громад, а також розміщення в офісі підрозділу актуальних інформаційних матеріалів щодо діяльності державної служби зайнятості.


1990Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: