Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 квітня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/04/26/v-petrivskomu-raioni-prezentuvali-proekti-jaki-zaplanovano-realizuvati-v-ninishnomu-rotsi.htm
новини, 26 квітня 2017

В Петрівському районі презентували проекти, які заплановано реалізувати в нинішньому році


Вчора, 25 квітня, відбулося підписання Угоди про соціально-економічне партнерство між Петрівською районною державною адміністрацією, Петрівською районною радою та Приватним акціонерним товариством «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат».

  

В заході взяли учать голова Петрівської районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова Петрівської районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета, заступник голови районної ради Антоніна Іванова, генеральний директор приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» Групи Метінвест Дмитро Шевчик, директор департаменту по зв’язкам з громадськістю та розвитку східних регіонів ПрАТ ЦГЗК Дмитро Мурашко, менеджер з регіонального розвитку ПрАТ ЦГЗК Зоя Пожарська, лідери активних громадських організацій: «Молода Петрівщина», “Іскрівчани”, «Богданівська ініціативна молодь»,  голова громадської ради при Петрівській РДА Валентина Бойко, представники районного парламенту дітей та представники засобів масової інформації.


В рамках заходу було презентовано п’ять проектів, які заплановано реалізувати в районі у 2017 році та проект районної програми «Майбутнє – спільна справа».


Як зазначив у своєму виступі голова райдержадміністрації Сергій Завалій: «Підписання Угоди це черговий крок у співпраці з ПрАТ «ЦГЗК» Групи Метінвест, який протягом останніх трьох років допоміг у реалізації таких важливих проектів, як реконструкція набережної, Парку відпочинку, скверу ветеранів у селищі Петровому, ремонту терапевтичного відділення Петрівської ЦРЛ  тощо.» - Сподіваюся, що наша плідна співпраця триватиме й надалі. Адже тільки працюючи разом, узгоджено і ефективно, ми зможемо розвивати інфраструктуру, зміцнювати економіку району та крок за кроком покращувати життя петрівчан – зазначив Сергій Володимирович.


В рамках заключеної Угоди планується провести капітальний ремонт поліклінічного, пологового, частини терапевтичного відділень Петрівської ЦРЛ, капітальний ремонт Богданівського ФАПу та ремонт дороги в с.Іскрівці по вул..Жовтневій.

 

Загальна сума коштів цільової благодійної допомоги ПрАТ «ЦГЗК» складає 2 млн.грн. 


Програма «Майбутнє – спільна справа» направлена на соціально-економічний і культурний розвиток громад району за напрямками:


- "Житлово-комунальне господарство" (номінації "Затишний двір", "Чиста вода", "Енергозбереження і енергоефективність");


- "Кращий клас" (номінації "Кращий клас", "Здоровий спосіб життя");


- "Культура" (номінації "Сучасна бібліотека", "Розвиток аматорського мистецтва");


- "Охорона здоров"я";


Програма передбачає конкурсний відбір проектів, які можуть надавати громадські організації, комунальні підприємства, установи, організації та органи самоорганізації населення. Джерела фінансування проектів складаються з цільової благодійної фінансової допомоги ПрАТ «ЦГЗК» Групи Метінвест (в 2017 році - 500 тис.грн), коштів інших грантодавців та міжнародної технічної допомоги, коштів місцевих бюджетів та коштів громади. Програма стартує вже з травня 2017 року.


1349Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: