Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/08/30/na-kirovogradschinu-zakupili-avtobusi-u-rosiiskogo-holdingu-jakii-vigotovljae-viiskovu-tehniku.htm
новини, 30 серпня 2016

На Кіровоградщину закупили автобуси у російського холдингу, який виготовляє військову техніку


Розкрити схему допомогли волонтери. Придбані за бюджетні кошти шкільні автобуси ПАЗ "Мрія" - виявилися російськими, йдеться у сюжетіТСН. 


Ці автобуси в документах вказані, як "машини вітчизняного виробництва". Насправді - їх готовими завозять із країни-агресора. А в Харкові їх лише переобладнують на шкільні. 


За розкриття схеми взялися волонтери. Уже відомо про 65 придбаних автобусів за 78 мільйонів гривень. Як пояснили ТСН у Міністерстві освіти, законодавство не забороняє придбання російського транспорту для українських шкіл.


 "Законодавство дає однакові права резидентам і нерезидентам. Тому треба вносити зміни. Єдине, що міністерство може зробити – ми рекомендуємо надавати перевагу вітчизняним виробникам", - повідомляє керівник відділу Інституту модернізації змісту освіту у МОН Галина Наконечна. 


Утім, активісти вже звернулися в СБУ та Раду національної безпеки з вимогою припинити торги. Адже компанія ПАЗ входить у великий холдинг, який, до того ж, виготовляє військову техніку для російської армії. 


"Ситуація на сьогоднішній день виходить досить банальна і аморальна, коли люди у нас, молоді хлопці гинуть на Сході України від зброї РФ, на сьогоднішній день наша держава закуповує за бюджетні кошти товари російського походження", - каже юрист Михайло Барський. 


Розслідування журналіста ТСН Івана Гребенюка канала 1+1


3259Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: