Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/05/20/v-oblradi-z-drugoi-sprobi-taki-prodavili-rishennja-pro-pogodzhennja-dozvolu-dlja-tov-ukrainski-ridkisni-metali-.htm
новини, 20 травня 2016

В облраді з другої спроби таки «продавили» рішення про погодження дозволу для ТОВ «Українські рідкісні метали»


Як вже повідомляв сайт «Кіровогад24», сьогодні відбувається чергове засідання сесії Кіровоградської обласної ради. На засідання зареєструвалися 55 народних обранців. Найбільш тривале обговорення було навколо скандального питання щодо погодження дозволу ТОВ «Українські рідкісні метали» на розробку унікального Полохівського родовища літієвих пуд, що знаходиться в Маловисківському районі. 


В обговоренні цього питання проти такого погодження виступили депутати Музичук (Наш край) та Степура (ВО «Свобода»). За надання такого доступу виступили сільський голова селища Копанки, Маловисківського району Чумак та аж чотири депутати з фракції ВО «Батьківщина»: Кальченко, Орлов, Флоря та Коваленко. 


На засіданні також був присутній один із засновників ТОВ «Українські рідкісні метали» Роман Дружбін. 


За результатами обговорення, обласна рада не погодила надання такого дозволу (31 голос – «за»). 


Як ми вже повідомляли раніше, голова Кіровоградської міської організації ПП «БПП – Солідарність» Олександр Дануца звернувся до своїх однопартійців в облраді не підтримувати надання цього дозволу. 


Натомість, перед перервою на обід, депутат від ВО «Батьківщина» Кайдаш вніс пропозицію повернутися до цього скандального питання. В обговоренні знову виступили керівник профільного управління ОДА Корнюша, сільський голова селища Копанки Чумак, директор ТОВ«Українські рідкісні метали» Дружба та депутат від «Батьківщини» Флоря. Всі вони висловилися на підтримку надання дозволу. 


Свої зауваження з цього приводу висловили депутати Бублик (БПП «Солідарність»), Чудний (Наш край) та Давиденко (Опозиційний блок). Проте, вже цього разу, більшість для цього скандального рішення знайшлася – 37 народних обранців проголосували за повернення до цього питання, а згодом, за надання такого дозволу, проголосували 33 народних обранців.


Результати поіменного голосування з цього питання ми опублікуємо згодом.


10473Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: